TU I JO SOM TRES

Enverinen el president amb cianur

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El president Pedro Sánchez hauria de veure aquesta telesèrie que acaba d’estrenar Tele 5. Es diu Secretos de Estado. Secretos de EstadoNomés començar veiem com un president de govern és enverinat amb cianur. Li dona un atac mentre està fotent un clau amb la seva cap de premsa, nus i enganxats sobre l’exquisit llit king size en una habitació de luxe. ¡Ah! Això és una lliçó de relativisme per a qualsevol president amb conflictes. Haver perdut la votació dels pressupostos és dur, però reconforta veure que el que li passa a aquest altre president, Alberto, encara és molt pitjor: acaba al llit d’un hospital, en estat vegetatiu.  Això sí que és terrible.

Aquesta sèrie combina el desgavell de fulletó amb els tripijocs de la política. És una fórmula que agrada molt a la cúpula de Tele 5. En el minut tres del primer capítol ja ens ensenyenPaula, la cap de premsa, en pilotes, fent postures. És magnífica. Trenta i tres minuts després, quan entra a la presó, altre cop despullada. I al final del capítol, en pilotes dutxant-se. Aquesta última escena no ve a tomb de res, però aquest negoci va així. Sense oblidar les banyes que li van creixent a la dona del president quan esclata l’assumpte.

Notícies relacionades

Al marge del fulletó, que ens ensenyin la recargolada tramoia del poder polític, atreu molt. Atès que el president està en coma, tot el protagonisme recau en la seva dona, Ana, una perfecta interpretació de l’actriu Miryam Gallego.Miryam Gallego Des del primer minut ens devela la seva afilada intel·ligència. És una estratega de primera. La seva ambició no té límit. I sembla no tenir cap escrúpol. ¡Ah! Això en política són qualitats sublims. Hi ha una escena interessantíssima, quan ella es dirigeix, disfressada de dona compungida, a tota la nació a través de la tele. En un moment donat, molt desconcertant, se surt del guió i fa allò que deia Pirandello: un cop de teatre al teatre. ¡Ah! Subjuga tant l’audiència, sap prendre-li el pèl, tan bé, a la ciutadania, que aconsegueix que el seu partit pugi com l’escuma.

No busquin en aquesta telesèrie el refinament, ni la classe, d’altres produccions d’intriga política com la sèrie francesa Les hommes de l’ombre, per citar-ne una que tenen al seu abast a les plataformes de pagament a través de Sundance TV. Però passaran una estona entretinguda, això segur.

Temes:

Telecinco