AL CANAL RT

Mourinho tindrà el seu propi xou televisiu

El controvertit entrenador portuguès presentarà un programa sobre la Lliga de Campions a la televisió russa

on-the-touchline-with-jose-mourinho-promo / periodico

1
Es llegeix en minuts

Tot just dos mesos després d’haversigut acomiadat del Manchester United, José Mourinho ja té una nova oferta laboral. Però en aquest cas no és a la banqueta d’un equip de futbol sinó en un plató de televisió: el controvertit entrenador portuguès tindrà el seu propi programa alcanal estatal rus RT, segons ha confirmat la mateixa tele.

El nou programa, que serà d’emissió quinzenal i portarà per títol 'On the touchline with Jose Mourinho' ('A la banda amb José Mourinho'), se centrarà en la Lliga de Campions, i l’entrenador portuguès, de 56 anys, analitzarà els diferents partits de la competició.

"Parlaré sobre futbol a RT. ¿Què us pensàveu que faria?", diu Mourinho en un vídeo promocional gravat en una pista d’hoquei sobre gel (un dels esports més seguits a Rússia), i que ha publicat RT Sports.

No és la primera vegada que Mourinho apareix en una pista d’hoquei, tot i que en l’anterior no va ser precisament del seu grat: fa uns dies va ser convidat a Moscou a fer la sacada d’honor d’un partit, però va relliscar en el gel i va patir una aparatosa caigudaaparatosa caiguda (sense més conseqüències per a la seva integritat física).

El premiat extècnic d’equips com el Porto, Chelsea, Reial Madrid i Manchester United ja havia col·laborat amb la cadena RT: va ser un dels comentaristes tècnics del canal durant el Mundial celebrat a Rússia l’estiu passat. Un col·laboració de tot just cinc dies però per la qual va cobrar al voltant d’un milió d’euros.

Notícies relacionades

La cadena RT, que transmet notícies en anglès, àrab i espanyol (i que ha sigut acusat de ser un òrgan de comunicació del Kremlin), ha assenyalat que el seu objectiu és oferir una visió alternativa a la informació de futbol que caracteritza els mitjans de comunicació occidentals més importants.

S’ha d’assenyalar que Mourinho passarà a ser un pluriocupat audiovisual: el mes de gener passatva fitxar pel canal Bein Sports a Anglaterra per comentar partits de la Premier League, apunts tècnics pels quals cobra uns 67.000 euros per partit analitzat.