TU I JO SOM TRES

Petit mediador Nicolás: ¡A l'estil PDECat!

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Gran excitació, i molta intriga a la tele, amb la misteriosa figura d’aquest relator o mediador que pel que sembla serà col·locat entre les parts enfrontades. A Està passant (TV-3), Toni Soler ens va fer una selecció d’instants televisius que intentava il·luminar-nos. “Relator, mediador, facilitador, notari, secretari, testimoni, coordinador, testimoni, cronista, fabulador, escenògraf...” ¡Ahh! Quin repertori, quina recerca més apassionant al ‘telehipòdrom’ nacional per trobar la definició exacta del treball d’aquesta criatura encara sense rostre, sense cara. Advertia el meu estimat Arsenio Escolar en La noche en 24h., de TVE: “No serà un personatge internacional. Serà un català, o catalana”. I García Ferreras, a Al rojo vivo, suggeria aquest matí: “Serà com un dispensador d’oli”. A casa vam anar immediatament a Spotify i ens vam baixar Los ejes de mi cartera, en la versió d’Atahualpa Yupanqui.

Notícies relacionades

Hi ha un nom que sembla tenir possibilitats i que ha sigut rebut a la tele amb conya i interès a parts iguals: El petit Nicolás. Des que va sortir al Palmar de Troya FAQS (TV-3) amb el llacet groc inserit al suèter, té possibilitats. L’últim recolzament rebut ha sigut a Todo es mentira (Quatro). Risto Mejide el va rebre al seu plató de todo es tomate amb honors de gran mediador. Home, no és forassenyat. No fa massa temps va saltar la notícia que va participar, com a arranjador ocasional, en aquella martingala de les ITV de la Pujol’s family. O sigui, que el noi, malgrat la seva joventut, té taules. En vista de les seves aptituds, Risto li va dir que truqués al PDECat. Efectivament. Vam veureNicolás, telèfon al rest, parlant amb el PDECat –és de suposar que no era un fake perquè no s’ha desmentit– i després d’oferir-se, escoltem com el partit li deia que enviés el currículum i que ho haurien d’estudiar.

Un dels casos més simpàtics de mediació que han tingut lloc a Espanya el va protagonitzar Manuel Pimentel, exministre d’Aznar. El febrer del 2015 va ser contractat per una fàbrica de mobles. Sortia en un espot de mediador d’una parella spotque estava a punt de trencar-se pel col·lapse del seu armari. Discutien perquè no els cabia res. ¡Ahh! Si El petit Nicolás no prospera amb el PDECat, sempre li quedarà el Todo es mentira, o el FAQS, perquè faci un espot de fons d’armari.