06 juny 2020

Anar al contingut

TV3 i TVE tornen a triomfar en els Zapping

Yolanda Ramos, Pablo Derqui i Jacob Patrus figuren entre els premiats

Inés Álvarez

TV3 i TVE tornen a triomfar en els Zapping

FERRAN NADEU

La teles públiques TV3 i TVE han tornat a acaparar els principals guardons en aquesta edició dels Premis Zapping, la 24a, a l’aconseguir la cadena autonòmica catalana quatre distincions i l’espanyola, tres. Antena 3 i Movistar+ se n’han emportat una cada una, mentre que aquesta vegada Tele 5 no ha rebut cap guardó. L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC), que atorga aquests premis, els ha entregat aquest dimecres, dia 6, en una gala que s’ha celebrat al CaixaForum de Barcelona. Entre els guardonats destaquen Yolanda Ramos, Pablo Derqui i Jacob Petrus.

Els quatre premis que han rebut produccions de TV3 són: el de millor actriu, que ha recaigut en Yolanda Ramos pel seu paper a 'Benvinguts a la família' (ficció que era nominada a la millor sèrie); el de millor actor, per a Pablo Derqui, per 'Si no t’hagués conegut'; el de millor programa d’entreteniment, que se l’ha emportat 'Joc de cartes', i un premi especial pels documentals que fomenten el coneixement dels trastorns mentals: 'La música és vida', 'Utopia iogurt' i 'Peixos d’aigua dolça (en aigua salada)'.

Doble premi per 'Aquí la Terra'

Dels tres guardons que ha aconseguit TVE, dos se’ls ha emportat 'Aquí la Terra': el de millor presentador, Jacob Patrus, i el de millor programa divulgatiu. RTVE també ha rebut el premi Valores pel programa
‘Fábrica de ideas’, de TVE. ‘Fariña’, d’Antena 3, ha sigut escollida com la millor sèrie, i Movistar+ ha rebut el premi Grupos de Análisis de Programas per la producció ‘Félix’, al considerar que reuneix diferents gèneres de forma magistral.

La gala, que han presentat els periodistes de TV3 Mireia Mallol i Jordi Gil, ha comptat amb les actuacions de l’escola d’arts escèniques Institute of the Arts Barcelona; de l’artista Didi Rodan, que ha explicat un conte a través de dibuixos realitzats en sorra; de la banda Atlantic Clovers amb els seus ritmes folks celta, i del raper Subze i el cantautor Diego Ojeda.