TU I JO SOM TRES

'Got talent', un robot de cuina

vts 01 1 vid 29 170136 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Com en els grans robots de cuina, en la novena edició de ‘Got talent’ (T-5) tot hi té cabuda. Tot és triturable, tot és cuinable, tot és susceptible de ser digerit per la màquina fins a transformar els ingredients en farinetes. Un disfressat de Che Guevara de riure juga a ser transformista i acaba vestitd’Evita, no ploris per mi Argentina. El problema és que tarda més a transformar-se que el que dura el seu número. Un pare i la seva filleta arriben de Santander per fer el número de la nina de l’exorcista. No fa por la nina, fa por la nena. Un xavalet de 7 anys anomenat Izan fa cabrioles a l’escenari i Ristocrida: «¡Que vingui la teva mare!». Crèiem que era per dir-li que a un menor, gairebé un nadó, no se l’hauria d’utilitzar així, com una mona, però era només un recurs per a lluïment del mateix Risto. Després del nen, el robot de cuina va posar en cocció un grup de nenes vestides de gatets. Les anomenaven Safari Queens. La més petita tenia exactament 3 anyets. Li van demanar que digués alguna cosa i va dir: «Tinc pipí».

Després de la quota infantil, la senectut. En la seva variant més trencadissa. Una tropa de persones grans, algun empenyent un taca-taca, altres amb bastó, i tots amb la mirada perduda, van sortir a cantar a les ordres d’una cuidadora de l’Associació Valenciana de Familiars de Malalts d’Alzheimer. Després, un doble de Falete llançant esgarips i que va acabar cridant al jurat: «¡’Me sudáis la penca’!». Després, un de Cadis que volia imitar Sean Penn i va haver de marxar perquè no li sortia. I així, tres hores de rellotge, amb el robot de cuina a tota màquina.

¿És canalla aquesta edició de ‘Got talent’? ¿És ofensiva? ¿És nociva? Segons el meu parer no ho és, tal com va avui el negoci televisiu. És la resposta d’un imperi a l’altre imperi de la competència: vosaltres feu música i nosaltres xou i deliri. Van quedar a més de quatre punts de La voz, però van ensenyar les ungles.

Notícies relacionades

Diuen els experts en gastronomia industrial que quan fas servir el robot de cuina s’ha procurar no embotir-li per força ingredients difícilment compatibles. Astracanades, nens, friquis, alzheimer, saltimbanquis, transformistes... i també algun artista de veritat, com el Joker Arias Fernández, o Daniel Collado, excel·lent mag mentalista. Tot barrejat genera unes farinetes que pot irritar els intestins.