TU I JO SOM TRES

La cançó menys dolenta va quedar segona

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

No sé què tenen al cap els que manegen aquest esdeveniment musical tan famós. En la final d’Operación triunfo (TVE-1) ja vam veure que a la millor concursant, la deliciosa i extraordinària Natalia, l’única guanyadora possible, li van donar el tercer premi en lloc del primer. Ara, en la gala especial per elegir la cançó i l’intèrpret que anirà a Eurovisiógala especial , a l’únic tema mínimament potable, ¡Muérdeme!, li han donat el segon lloc. Home, com dirien els Òscars, la cosa és "per llogar cadires".Òscars"per llogar cadires

Les cançons que es presentaven i que aspiraven a anar a aquest kindergarden musical europeu eren gairebé totes pèssimes. Bé, deixem-ho en fluixes, molt fluixetes, per dir-ho més fi. L’única que tenia un cert ganxo i una lletra mínimament suggeridora va ser, en efecte, ¡Muérdeme! (“No eres el primer lobo que conocí / soy tu callejón sin salida / muérdeme ahí”), que la va cantar María –la filla del lletrista de La puerta de Alcalá– i ho va fer amb molt encert i molta desimboltura. Doncs res, al segon lloc, que en aquest cas és el mateix que quedar l’última. A la nostra admirada Natalia li va tocar un tema anomenat La clave, que semblava compost pel seu pitjor enemic. Nosaltres, a casa, quan ella va sortir a l’escenari, vam treure el so al televisor. Vam poder disfrutar veient com Natalia es movia, com fluïa, com dibuixava instants prodigiosos en l’aire, sense haver d’escoltar el soroll d’allò que alguns, sords com a tàpies, anomenen música.

Notícies relacionades

Respecte al guanyador, a l’elegit, Miki, li desitjo tota la sort del món. Però també l’acompanyo en el sentiment. Que pensi, aquest virtuós cantant terrassenc, que Eurovisió 2018 el va guanyar aquella noia amb monyets que va sortir acompanyada del gat de plàstic Maneki, aquell que aixeca la maneta i que venen als basars xinesos. Ànims, Miki.

SUSANA DÍAZ, EN EL PUNT DE MIRA DE FERRAZ .–  Van obrir l’Informe semanal (TVE-1) amb el tema Andalusia. Res a objectar. En efecte, era la notícia. El més iridescent va ser l’arpegi que vam sentir quan ens mostraven imatges de Susana Díaz al Parlament andalús. Una veu en off deia: “A Ferraz la tenen en el punt de mira. Moreno encara no havia pres possessió ¡i Susana ja era qüestionada seriosament des de Madrid!”. ¡Ahh! Que a TVE ens adverteixin sense embuts ni censures de les disputes del PSOEhaurà deixat parats els que qualifiquen aquest canal de lacai del socialisme.