TU I JO SOM TRES

"Els catalans no hauríem ni d'existir"

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

En la nova entrega de Trenquin tòpics (TV-3), Queco NovellTrenquin tòpicsQueco Novell i el seu àlter ego van abordar el tòpic del pactisme. “Em rebenten els catalans. Sempre volen pactar. ¡No tenen principis!” , deia amb sentit de l’humor el periodista angloespanyol John Carlin, relatant el que li va dir una vegada un famós periodista madrileny. ¡Ahh! Això que els catalans ho pactem tot és un tòpic polièdric. Depèn de qui ens observi. Novell es va reunir amb dos suïssos, del Club Suís de Barcelona, que després d’haver viscut uns quants anys aquí adverteixen: “De pactistes, no en tenen res. A Catalunya les decisions les prenen uns quants i després simulen que ho han consultat amb tots”.

La trobada amb Ernest ‘Tete’ Maragall també va ser molt iridescent. Aquest admirable polític, després de tota una vida representant l’ala socialista guai de Sant Gervasi de Cassoles, ara ha vist la llum veritable i se n’ha anat a viure al barri d’ERC. Deia: “Ens havien acostumat massa al pacte. El pacte de les elits. ¡Però ara ha aparegut el moviment ciutadà!”. ¡Ah!  Quina deliciosa simplificació; el que ha aparegut ara, sobretot, és el gran artefacte que mou les masses ciutadanes, que és TV-3.

Notícies relacionades

Però a casa la trobada que ens va agradar més va ser quan Novell, passejant per aquell carrer de Madrid dedicat a l’autor de comèdies de saló i també d’algun llibret de sarsuela, Ventura de la Vega, es va trobar amb Joan Tardà i tots dos van entrar al restaurant Hylogui. Tardà li deia: “Aquí venia amb Joan Puigcercós. Ens agrada el Hylogui. ¡Tots els cambrers són de l’Atlètic de Madrid!”. O sigui, ni un del Reial Madrid. ¡Ah! Això els reconfortava enormement. Sobre el tema del pactisme, Tardà va advertir amb aquella sornegueria seva que sap servir tan bé: "Els catalans ja no hauríem ni d’existir" Hauríem de ser com els occitans. ¿Els occitans existeixen? Doncs sí, ¡però poc!”Novell disfrutava amb la intenció de Tardà. Nosaltres, a casa, també.

I, per ressaltar com ens recompensen als catalans per ser pactistes fervorosos, anaven posant aquelles imatges de les pallisses de l’1-O, que TV-3 té sempre a mà, perquè les ha repetit cada dia des que van tenir lloc. ¡Ahh! Jo crec que aquest programa, que és molt bo, més que trencar tòpics, està pensat a consolidar-los tots. Com a fet diferencial, segurament.

Temes:

Joan Tardà TV-3