TU I JO SOM TRES

Benvinguts els apàtrides i els ateus

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El gener del 2018, quan es va estrenar la primera temporada de Benvinguts a la família,Benvinguts a la família vaig celebrar que per fi TV-3 estrenés alguna cosa –tot i que fos en el terreny de la telecomèdia– que no estigués pensada per anar escalfant la parròquia camí del paradís cap a l’Ítaca gloriosa. Ara que s’ha estrenat la segona temporada, continuo celebrant que aquesta família segueixi els cànons de l’astracanada humorística i no els d’agitació i propaganda politicoreligiosa. La incorporació de Santi Millán a l’elenc d’intèrprets reforça aquest saníssim cop d’heterodòxia en l’actual TV-3: igual com les seves companyes de repartiment, Yolanda Ramos i Melani Olivares, és un actor, un showman, que tot i que treballa habitualment en les demoníaques tenebres exteriors, tan poc devotes de la causa  –com Tele 5, per exemple– doncs resulta que miraculosament, i tot i que només sigui en les telecomèdies ara per ara, també té cabuda a TV-3. ¡Ah! Ho torno a celebrar amb una alegria immensa.

Ve ara com l’anell al dit la resposta, l’advertència, que va llançar diumenge Julia Otero a Liarla Pardo (La Sexta) quan Cristina Pardo li va preguntar: “¿Contemples la possibilitat de tornar a la tele?”, i ella va contestar: “Jo sí, però és la tele la que ha deixat de contemplar-me a mi. A TV-3 no soc prou independentista. ¡Ahh! Conec bé aquesta zona de l’univers, aquesta espècie de terra estranya on ningú et considera propi. No creguin que és una maledicció estrictament: malgrat els apartheids laborals que et practiquen contínuament, la vida de l’observador ateu, sense Església per obeir, acull una llibertat molt bonica.

Notícies relacionades

TORRA EN EL BURGER KING .– Donat que la visita de Quim Torra als Estats Units està despertant escassíssim interès, en el TN vespre van haver de posar la informació –34 segons exactament– més enllà del minut 10. ¡Ah! Deu ser tremend per a TV-3 que el president viatgi oficialment als Estats Units i ni en el sumari puguin destacar alguna cosa. Deia Jair Domínguez a Està passant, amb enorme conya, sobre l’acte a l’Institut Martin Luther King“Avui Torra farà el discurs en un Burger King”. ¡Ahhh! Celebrem, almenys, que aquest saníssim mordent càpiga a TV-3.