TU I JO SOM TRES

Nova sacerdotessa al temple

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

No he advertit canvis substancials al temple amb l’arribada de la nova sacerdotessa. En el seu debut a FAQS (TV-3), Cristina PuigFAQS Cristina Puig ha seguit la línia dels seus dos predecessors. Fins i tot la vam veure vestida també amb una delicada samarreta, un potent treball –crec que del dissenyador lleidatà Jordi Calvís–, en què es veu una simpàtica manola flamenca, amb vestit de faralaes, fent una contundent botifarra amb el seu braç esquerre. També l’estructura de l’ofici de la missa continua sent idèntic. S’havia especulat molt sobre aquest canvi sobtat de presentadora. Atès que aquest programa depèn de l’àrea d’informatius de TV-3, acreditats experts en els fons d’armari de Sant Joan Despí intuïen que aquest canvi d’oficiant obeïa a un avenç de les forces vives periodístiques de la seva afins a ERC, i a un retrocés de les que continuen mirant embadalides cap a Waterloo. Ara per ara no es nota aquesta intuïció. Ja veurem.

Sobre Cristina Puig he de dir alguna cosa. La vaig conèixer anys enrere, quan era a TVE. Allà els esquadrons del PP li van practicar un catenaccio vergonyós. I com que ella no callava i defensava els plantejaments periodístics, i no les consignes imposades, la van acomiadar per «indisciplinada i desobedient». «indisciplinada i desobedient»Des d’aleshores sento per laCristina un gran respecte.

Notícies relacionades

El gran cop del seu debut a FAQS ha sigut convidar l’alcaldable del PP per Barcelona, l’industrial forner Josep Bou. Josep BouEl gest de regalar a laCristina una samarreta que posava «La República no existeix, ¡idiota!» va ser iridescent. Però no sé per què la frase estava en castellà. Va ser dita en català, que té més mèrit. Bou va demostrar que en política encara està molt verd. No va quedar clar el que vol fer amb Barcelona. És possible que vulgui transformar-la en una gran panificadora. No és mala idea. Estic fins a la gorra de la mala qualitat del pa que ens venen. Tampoc té clar què fer amb TV-3. Va dir: «Cal obrir-la». O sigui, no té ni idea. Ben mirat, és bo que no en sàpiga. Els polítics, o els que juguen a política, no s’han de ficar en coses tan serioses com el periodisme o el dret a la informació.

Jo desitjo poder deixar de col·locar aviat la paraula sacerdotessa sobre la presentadora. Espero, i desitjo, que laCristina, en la mesura de les seves forces, deixi de ser oficiant d’un temple i que FAQS abandoni el seu caràcter parroquià de Palmar de Troya.