TU I JO SOM TRES

'GH Dúo', una socimi a 40.000 euros

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Una socimi és una variant de societat anònima, de persones o d’empreses, que es dediquen a la rehabilitació i al negoci d’immobles amb la condició que almenys el 80% d’aquests s’ofereixin de lloguer. Cotitzen al Mercat Alternatiu borsari. És una martingala societària legal i molt atractiva fiscalment. Jo crec que a T-5 s’han inspirat en les socimi per muntar GH Dúo. El seu format televisiu és el d’una altra ‘ratomaquia’ més, pura i dura, i també discorre a la gàbia habitual de Guadalix de la Sierra. Però en aquesta ocasió els concursants no arriben com ratolins aïllats, sinó constituïts en societat de parelles, o de trios, i són col·locats a competir al parquet borsari de la gàbia de Guadalix de la Sierra.

Notícies relacionades

La gran empresa matriu, Tele 5, té un amplíssim fons humanomobiliari als seus magatzems. Són criatures que la mateixa cadena ha anat creant al llarg dels seus 25 anys d’història. Les tenen a l’espera de destinació fins que sona la flauta del negoci de la rehabilitació. I llavors en seleccionen uns quants, i en el cas de GH Dúo els llancen de lloguer en forma de socimi de dos, o de tres. El preu dels lloguers ja l’han publicat prestigiosos diaris d’anàlisi econòmica com El comercio de Asturias. Mirem els màxims i els mínims dels arrendaments, segons aquesta publicació. La parella Kiko Rivera Paquirrín i Irene Rosales cobren un lloguer de 40.000 euros per setmana. Som davant de l’actiu humanomobiliari més important del lot. En l’altre extrem hi ha la socimi que conformen Yurena i Juan MiguelCobren un lloguer de 10.000 euros per setmana, de forma asimètrica: 6.000 euros ella, i 4.000 euros ell. Home, sembla injust, francament. Però el mercat alternatiu borsari és així, és fluctuant, té les seves lleis, què hi farem.

En aquests negocis societaris és molt important el paper del dinamitzador, l’agent comercial que ha de presentar els lots de forma atractiva i seductora. Jorge Javier Váquez ho fa molt bé. Té gran experiència. Deia en la presentació de la gala socimi GH Dúo-Exprés“Ja s’ha produït l’amor, el desamor, ¡i el rancor! Ylenia –que té una socimi-trio amb Fede i Raquel ¡s’ha esfondrat!”. ¡Ahh! És un art saber incentivar l’interès del ‘parquet’. Jo crec que el lloguer de Ylenia ja està pujant.