ESTRELLA AUDIOVISUAL

Michael Robinson anuncia que té càncer

L'exfutbolista i comentarista esportiu ha explicat a la cadena SER que li han diagnosticat un melanoma amb metàstasi

undefined38588630 barcelona  24 05 2017  michael robinson presenta su libro  f181217162217

undefined38588630 barcelona 24 05 2017 michael robinson presenta su libro f181217162217 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

L’exfutbolista anglès comentarista esportiu a Movistar+ Michael Robinson pateix càncer, segons ell mateix ha revelat aquesta tarda, 17 de desembre, en el programa de la cadena SER 'La ventana'. Robinson, també director i presentador del prestigiós programa 'Informe Robinson', ha revelat al magazín de tarda de Carles Francino que pateix un melanoma, amb metàstasi, i que ja s’està sotmetent a un tractament d’"immunoteràpia".

Robinson ha explicat en el programa de la cadena SER que el passat 30 d’octubre va notar que tenia un bony en una aixella i després li van donar "unes notícies tremendes". "Michael, tens càncer; un de dolent, que no té cura. Després no recordo haver escoltat gaire res perquè jo pensava que era un malson, que no era de veritat", ha recordat.

Segons ha dit, el melanoma "havia viatjat i es va manifestar a l’aixella". "Durant un parell de dies jo no sabia quin dia era, pensava que era un malson i, a més, segurament, un error", ha confessat, per després afegir que es trobava "com una flor".

Però "un bon dia, prenent una cervesa", Robinson va apuntar que es va adonar que la "ciència havia parlat" i "dictat una sèrie de circumstàncies", però que ell tenia la "potestat de decidir" com viure. "Preferiria no haver de lliurar aquesta batalla però lamentablement estic en aquesta lluita i tinc clar que la guanyaré", ha remarcat.

Malgrat la gravetat de la seva malaltia, Robinson, que el passat 12 de juliol va complir 60 anys, no ha perdut el bon humor i l’optimisme que el caracteritza, i ha explicat al programa 'La ventana' que divendres passat, quan es va sotmetre a la primera sessió d’immunoteràpia, li va preguntar al seu metge si també se li curarua el seu defecte de pronunciar les erres.

Notícies relacionades

Després de proclamar-se campió d’Europa amb el Liverpool, Robinson va fitxar per l’Osasuna  en la temporada 1986-87. Amb l’equip pamplonès va disputar un total de 58 partits en tres temporades. No va poder continuar en actiu a causa d’una lesió, que el va obligar a retirar-se. El 1990 va començar a col·laborar, com a comentarista de futbol a TVE, en els partits de la fase prèvia del Mundial d’Itàlia d’aquell any. També va començar a col·laborar amb la cadena SER i, posteriorment, amb Canal+.

Ara fa un any, Robinson va ser guardonat amb el Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, "per la seva magnífica trajectòria professional en l’àmbit de la comunicació esportiva". També ha guanyat dos premis Ondas pels programes de televisió 'Informe Robinson' i 'El dia después’.