ESTRENA DIJOUS, 22

Òscar Dalmau i Òscar Andreu, per fi junts a TV-3

zentauroepp45980223 20 11 2018  barcelona presentaci  a la premsa del programa l181121162322

zentauroepp45980223 20 11 2018 barcelona presentaci a la premsa del programa l181121162322 / Jordi Play

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Òscar Andreu i Òscar Dalmau, una parella professional que des de fa 10 anys triomfa a la ràdio amb La competència (RAC 1), portaran el seu intel·ligent i irònic humor a la tele amb el late show La nit dels Òscars, que estrena TV-3 dijous, 22, després del La nit dels Òscars, Polònia El programa, que "reprèn la tradició dels mítics Ángel Casas Show, Persones humanes, Sense títol  i Malats de tele", segons va comentar en la presentació Andreu (fins ara col·laborador d’Està passant), repassarà en els seus 60 o 70 minuts de durada l’actualitat amb la seva particular manera de veure-la.

La nit dels Òscars, un títol que podria remetre a Hollywood, si no fos que va amb amb "accent obert", com puntualitza Dalmau, rememorant els seus temps a El gran dictat, no serà un late a l’ús, sinó una "reedició". Per començar, no tindrà un presentador, sinó dos, i no hi haurà taula ni tassa.  Tampoc monòleg ni entrevista. “És que no tenim ni idea d’entrevistar”, diu fent broma"A més, i parlo com a espectador, en els espais d’humor les entrevistes molesten el ritme que marquen els acudits", afegeix. 

Una marioneta, col·laboradora

Això sí, com a bons guionistes que han demostrat ser en espais d’èxit com Polònia i Crackòvia, els Òscars es recolzaran en un guió "potent". “Hi ha molta improvisació, però també molt guió. Així, si et falla la inspiració divina, tornes al guió”, comenta Dalmau. I també compta amb uns escollits col·laboradors, alguns de portats de la ràdio. I amb una marioneta: el senyor Colom, que, com a bon colom missatger, portarà els missatges més crítics de les xarxes. "És una reedició de les marionetes a la televisió. És irreverent i per a un públic adult”. Un altre curiós personatge és Mohamed Jordi, "una concessió a la gent que els segueix a la ràdio", segons Andreu. Es tracta d’un emprenedor català d’origen magribí "que s’encarregarà de preparar el càtering al públic".

Entre els col·laboradors de carn i os hi ha "Llimoo, sociòleg que sortirà al carrer per contrastar les dades de les enquestes". Oye Sherman, la reportera millenial, que treballa amb Roger de Gràcia a Estat de Gràcia (Catalunya Ràdio), analitzarà els tics de la societat actual des del seu peculiar punt de vista de youtuber. "Fa una radiografia de com som nosaltres i connecta molt amb un tipus de públic", diu.Natza Farré l’han batejat com a Feminatza, ja que "farà un repàs de l’actualitat des del punt de vista feminista" i Oriol Balanzó serà el "frasòleg". "Analitzarà tres frases de la setmana de personatges públics", diu Andreu.

La importància del públic

"Després hi ha l’actor Josep Seguí, un veterà que és una mica el Míster Patata, perquè no té bi un pèl al cos”. "Si li poses perruca o bigoti es convertirà en una persona diferent", comenta Dalmau. L’actriu Judith Martí és la Montse, "la senyora que ens portarà el públic al programa", diu. 

Notícies relacionades

Perquè el públic és també un element important en aquest late. Són 150 persones que no faran de "decorat. “Parlarem amb ells i, com que sabrem el seu nom i cognoms, farem una recerca a les xarxes i els traurem fotos que han penjat una nit boja o comentaris... Fa gràcia a tothom menys a aquesta persona", diu, fent broma. "Però si algú no vol entrar, el show anirà cap a una altra banda", aclareix Andreu. 

Davant de la possibilitat de fer-lo diari i en directe (ara és un fals directe i s’emetrà els dijous), com l’Hora Q d’Helena Garcia Melero, Vicent Sanchis, director de TV-3 comenta: "És una possibilitat, però no tenim capacitat de producció pròpia per a quatre hores en directe al matí, quatre a la tarda i dues a la nit, ni pressupostària si es fes fora. Tot i que si l’audiència el gratifica, ja ens espavilaríem", conclou.