TU I JO SOM TRES

El xou del bacallà amb peus i 'callos'

monegal-20181029 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Han trobat la fórmula. Ja fa unes setmanes que fan polsGran Hermano Vip,Gran Hermano Vip que semblava imbatible. Estem parlant de Masterchef Celebrity (TVE-1). Han descobert una via de  xou espectacular i imparable. Tres criatures formen aquesta combinació d’èxit colossal: Boris Izaguirre, Carmen Lomana i Antonia dell’Atte. Tots tres s’han instituït en la sal, el pebre i el bitxo del programa. En cada edició ells solets broden, teixeixen meravellosament, una autèntica comèdia, tan entretinguda com desbaratada. Aconsegueixen elevar el programa a cotes d’alta astracanada.

Diumenge van haver de preparar uns ‘callos’ de bacallà. Carmen Lomana, a l’escoltar allò de ‘callos’, va quedar fascinada. Va dir: «Vaja, sempre s’aprenen coses noves. No sabia que el bacallà tenies potes, i que a més tenia ‘callos’ als peus». ¡Ahh! Aquesta senyora és impagable. Boris, que ha sigut contractat per dinamitzar l’espectacle, sap perfectament que la Lomana i la Dell’Atte, juntes, provoquen una onada explosiva superior a la bomba atòmica de Nagasaki. Per això les va ajuntar per preparar els ‘callos’. I van aconseguir muntar una batussa tan extraordinària que el mateix Boris, absolutament desarborat, exclamava: «¡My God! La meva preocupació és que tot això no es transmeti al pobre bacallà, que és la veritable víctima de tot el que està passant». Conseqüència: èxit total. Van arrasarGHVip, i els van deixar a més de dos punts de distància.

Notícies relacionades

És paradoxal el que passa. Resulta que el sistema que utilitza Masterchef per atrapar audiència està copiat del que està utilitzant Tele 5 amb les seves ratomàquies fa anys. Es contracten dos o tres personatges, ben ensinistrats en l’art de barallar-se, i els ajunten perquè s’esbatussin. De les ratomàquies també copien la mecànica. Si una de les estrelles contractades, d’aquestes que donen un joc  bàrbar, de sobte és expulsada, no hi ha cap problema: la tornen a repescar al cap d’una setmana. És el cas de la Dell’Atte. La van fer fora del concurs el dia 8, i el dia 15 la van reingressar.

Diumenge van expulsar la Lomana.Lomana No es preocupin els seus fans: la tornaran a posar al programa d’aquí poc. La gran diferència amb Gran Hermano és que a Masterchef no hi ha edredonings. Almenys, que sapiguem. I que no es treuen els ulls amb les ungles, de gelosia i de ràbia. Allò de Masterchef Celebrity és una ‘ratomàquia’ blanca. Sense acarnissament. 

Temes:

Masterchef TVE