TU I JO SOM TRES

Pep Guardiola: «No posis gasolina»

monegal-20180610 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Com sempre, la missa que oficien tots els dissabtes al templePreguntes freqüents FAQS (TV-3) els ha sortit impecable.Van realitzar encadenaments portentosos.Després de l’homilia de Pilar, van enllaçar una entrevista ambPaul Bekaert, l’advocat belga de Puigdemont, ¡Ah! Entrevistar l’advocat defensor sempre dona resultats gloriosos. Els encausats queden davant de l’opinió pública com sants sotmesos a martirologi.Van afegir immediatament després una entrevista a un amic de Puigdemont,Josep Lluís Alay, que anava al cotxe quan li van aturar a la gasolinera alemanya (“Puigdemont no fuig, és molt valent”), que va ajudar a arrodonir el cercle pietós i va reconfortar enormement la parròquia. No obstant això, el gran esdeveniment va ser l’entrevista, gravada, ambPep Guardiola. Suposo que havien dipositat gransesperances en aquesta conversa.

Amb boniques il·lustracions musicals com a fons, concretamentQue tinguis sort, deLluís Llach, l’entrevistadora Laura Roselli va anar preguntant coses. A casa ens va agradar molt aquesta: “En quin moment vas decidir deixar la zona de confort, i mullar-te?”.  ¡Ah! Aquesta va ser molt bona.I Guardiolava anar contestant amb una exquisida prudència, cosa que no sé si va agradar del tot al temple. Es va declarar totalment en contra de la presó provisional als polítics. “Jo al·lucino amb això. És molt fort. Presó provisional, no. Que els jutgin i ja veurem”, va dir amb enorme sensatesa. I sobre la independència va advertir: “Per fer un pas com a aquest hi ha d’haver una gran majoria. No hi ha bastant amb un 50%”. ¡Ah! Aquesta reflexió crec que va agradar menys.

Notícies relacionades

Roselva opinar que jugar a la selecció espanyola és incompatible amb una ideologiaindepe. Guardiolava contestar: “Totalment compatible. Soc del Barça i entreno el Bayern i el Manchester”. Sobre això no hi va haver consens. Al final li va preguntar com compagina dir que Espanya és un país autoritari i alhora ser ambaixador de Qatar. Resposta: “Doncs llavors no posis gasolina al cotxe. Ni vagis a El Corte Inglés, que la meitat és d’un país àrab. Ni compris al Harrod’s de Londres”.

Al meu canari flauta el que més li va agradar és quanGuardiola va confessar que el seu ídol és David Fernández. “El trobo a faltar enormement”. Jo també.