NOVA ETAPA

Alfons Arús fitxa per La Sexta

El periodista català, al capdavant d''Arucitys', a 8TV, des del 2002, presentarà un programa que mantindrà "l'esperit" del magazín

image001

image001

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El que fins fa uns dies era simplement un rumor, ja s'ha convertit en una realitat. Alfons Arús deixa 8TV, on presenta des del 2002 Arucitys i se'n va a La Sexta, tal com ha confirmat Atresmedia en una nota. Segons ha anunciat el grup de Planeta, i després de l'acord "tancat fa unes setmanes", La Sexta ja prepara un programa que veurà la llum pròximament.

"Celebro que es pugui oficialitzar un compromís que es va gestar fa temps i que, per fi, avui pot fer-se públic", ha comentat Arús, que mentre saltava la notícia aquest dimecres encara presentava el seu magazín a 8TV. "La passió per una nova aventura, l'excel·lent tracte humà, la solidesa d'un projecte, la coherència d'un model, l'estabilitat que hi tenen els presentadors i, per què no dir-ho, l'enorme il·lusió que m'han transmès els responsables del grup han fet que fos molt senzill prendre la decisió", ha afegit. 

"Més arrugues i il·lusió"

Arús també ha explicat que està content de tornar a casa seva. "Després de 24 temporades, hi torno amb més arrugues, però també amb més il·lusió, més energia, més convenciment, més emoció i més gratitud. Amb enormes desitjos de tornar a ser un més d'aquesta gran família que és Atresmedia", ha manifestat.

El veterà comunicador català, una de les apostes de la tele catalana privada, va començar la seva carrera professional a la ràdio a Antena 3 Radio i Radio 80 Serie Oro, d'on va saltar a Cadena Rato (avui Onda Cero) amb el programa Arús con leche (premi Ondas 1989), que va passar a emetre's després a M80 Radio, quan acabava de néixer.

Arús també ha explicat els motius de la seva decisió de sumar-se a l'equip d'Atresmedia, després de les informacions que en els últims dies apuntaven la ruptura de negociacions del presentador amb Mediaset. "Entenc que en el món de la televisió, on gairebé tot es compra amb diners, resulti difícil per a alguns acceptar que un professional es decanti per un projecte, per causes alienes a l'oferta econòmica", ha comentat.

Agraïments

També ha mostrat el seu agraïment a 8TV, en què ha estat 16 anys, un canal "que supleix amb imaginació els seus modestos recursos". I ha recordat el seu pas per La 2, com a productor i director d'El rondo"espai de molt ajustat pressupost".

Tota aquesta experiència demostra, segons el veterà comunicador, que "una infinitat de petits (o grans) detalls, tant personals com professionals, tenen molt més pes que un tema purament econòmic, a l'hora de prendre una decisió". "Aquesta casa [en referència a Atresmedia] va apostar per mi, i per mantenir l'esperit i l'equip humà d'Arucitys des del primer moment. I això no té preu”, ha dit.

Notícies relacionades

Sobre el nou programa que Arús presentarà a La Sexta, ha avançat que serà un espai "coherent amb la meva manera d'entendre la televisió" i que mantindrà "l'esperit" d'Arucitys. "Tant de bo que agradi. Per ganes i esforç, no quedarà", ha manifestat. 

El primer treball del periodista a la petita pantalla va ser, el 1988, el concurs humorístic La casa por la ventana (La 2), i Vídeos de primera (TVE-1). El 1992 va presentar a Antena 3 Al ataque(versió per a tot l'Estat del Força Barça que presentava a TV-3) i, posteriorment, El Chou (1994).