A 'EL HORMIGUERO'

Jordi Évole sobre el cas Reyes-Puigdemont; "¿Veus com estan desesperats?"

El periodista va comentar en el programa d'A-3 TV el veto d'ARCO, la pena del Valtònyc, la prohibició de 'Fariña' i l'incident de l'humorista manxec, que ha intervingut per telèfon per explicar que el van confondre amb el polític

zentauroepp42270074 el hormiguero  jordi evole180222232406

zentauroepp42270074 el hormiguero jordi evole180222232406

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jordi Évole anava escalfadet a 'El hormiguero' i és que l'actualitat l'hi posava en safata. Hi anava per 13a vegada (ja ha ingressat al Club Platí del programa) per parlar del 'Salvados' de diumenge, amb què se celebren 10 anys de l'espai de La Sexta, però els esdeveniments d'aquests últims dies li van fer canviar les prioritats: el veto a les imatges de presos polítics a ARCO, la pena de presó del raper Valtònyc i la prohibició de la novel·la 'Fariña' mereixien la seva encesa anàlisi.

Per començar, li va fer un regal a Pablo Motos per aquest 10è aniversari: dos retrats emmarcats de l'exposició de Santiago Sierra a ARCO (el d'Oriol Junqueras i el del militant antifeixista Alfon). Évole va criticar com era d'absurda la mesura: "Perquè no es vegin, les prohibirem", cosa que ha fet que es coneguin a tot el món. 

Rapers i himnes

El periodista va passar després al tema dels tres anys i mig de presó per al raper "per unes lletres". "Inacceptables", li va recordar Motos. "Sí, però alguns grups als anys 80 i 90 feien lletres així". "Un capítol de 'Cuéntame' és més modern que l'Espanya del PP", sentenciava.

Jordi Évole amb Pablo Motos a 'El hormiguero' (A-3 TV) / ATRESMEDIA

També va lamentar que mentre "Albert Rivera i M. Rajoy perden el cul per l'himne de Marta Sánchez" no felicitaran els pensionistes que reclamaven els seus drets al carrer. I, a més, va etzibar: "Marta Sánchez, amb tots els respectes, ens dona lliçons de patriotisme quan viu a Miami".

Reyes-Puigdemont

No hi va faltar el tema català: "Ben nervioses estan les elits amb el tema català", va dir. I aleshores, Motos li  va parlar de l'episodi que havia tingut Joaquín Reyes aquest dijous al presentar-se a una gravació la policia pensant-se que era Puigdemont: "¿Veus com estan desesperats?, li va deixar anar Évole.

Notícies relacionades

És llavors quan va entrar l'humorista manxec explicant l'anècdota del dia: un senyor "de caràcter sanguini" el va confondre amb Puigdemont ("és que Nacho Díaz em maquilla molt bé") i la policia, després de comprovar que era l'humorista van acabar amb "abraçades". "No està la situació per a brometes", va dir el veí al saber-ho. "Aquesta frase l'hauríem de gravar en pedra", va sentenciar Évole

I després va passar a comentar el programa d'històries anònimes d'aquest diumenge; com li va penjar el rei Joan Carles I el telèfon ("tants anys gastant en l'educació dels Borbons perquè et pengin")... I també els programes més compromesos de 'Salvados'. "Potser aquell en què vam portar dos gais al Valle de los Caídos a ballar el 'fatxatxà'". "Ara no sé si aquests programes els podríem fer", es va lamentar, en al·lusió a la passió creixent pels que és "políticament correcte".