TU I JO SOM TRES

El frontis de Lola i el Rei en pilotes

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. La Faraona i Marisol, portades d’’Interviú’. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

La Sexta noche han dedicat un interessant homenatge comiat a la revista Interviú, i un dels seus subdirectors, Miguel Angel Gordillo, va explicar sucoses anècdotes sobre com es negociaven els nus per a les seves famosíssimes portades i dobles pàgines interiors. Per exemple, el de Lola Flores«Vaig arribar a casa seva i a la sala d'estar Lola es va treure la samarreta, es va quedar amb els pits a l'aire, i va exclamar '¡Tu vens per això!'». ¡Ahh! Devia ser una escena gloriosa veure la gran Lola a frontis descobert negociant el pes monetari de les seves tetes. La situació més delicada que va recordar Gordillo va ser quan li van oferir les fotos de Joan Carles I en pilotes. Va dir: «En demanaven 60 milions de pessetes. L'única peça que portava el Rei era una gorreta al cap. Antonio Asensio em va dir: 'No les comprarem. Seria per no publicar-les i tenir-les guardades a la caixa forta'». ¡Ah! Aquella advertència d'Asensio va ser oportuna.

L'estratègia de comprar informació per no publicar-la ha sigut una pràctica bastant utilitzada per algunes publicacions. Jaime Peñafiel sol dir sempre: «Valc més pel que callo que pel que explico». O sigui que una determinada informació, oculta i ben guardada, pot servir de palanca per a altres coses. A vegades fins i tot perverses. No va ser el cas d'Interviú amb el Rei en pilotes.

Notícies relacionades

Aquest detall que ha tingut La Sexta noche, homenatjant la vida d'aquesta revista, icona del destape i motor de la transició cap a la llibertat de premsa, va comptar amb la presència de dos exdirectors, Teresa Viejo i Jesús Maraña, i amb el fotògraf César Lucas, autor del mític nu de Marisol. Van recordar amb passió el que també oferia la revista, a més de les fotos en pilotes. Els reportatges d'investigació. Els treballs que van incomodar tants personatges poderosos. Des de la fortuna dels Franco, fins a l'anàlisi clínica que demostrava que Ladi Dy estava embarassada quan va morir. De Carrillo amb perruca travessant la frontera, a Roldán en plena orgia o Paesa camuflat a París fent-se passar per mort.

Me n'he recordat del meu estimat Xavier Vinader. Ell va publicar a Interviú els documents més importants sobre terrorisme d'Estat i sobre l'acció de grups armats d'extrema dreta a Euskadi. Allà on estigui ara Xavier, segur que la notícia de la desaparició d'Interviú el deu haver entristit enormement.