INTERFERÈNCIES POLÍTIQUES

El Grupo Prisa s'emporta a Sevilla els premis Ondas

Els prestigiosos guardons van néixer a Ràdio Barcelona el 1954 i des d'aleshores s'entregaven a la capital catalana

zentauroepp36222959 barcelona  barcelon s  09 11 2016  televisi n   recepci n de171107143618

zentauroepp36222959 barcelona barcelon s 09 11 2016 televisi n recepci n de171107143618 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

El 14 de novembre de 1954 es van entregar a Barcelona els primers premis Ondas creats per Ràdio Barcelona. Però el pròxim 12 de desembre, i per primera vegada en els seus 63 anys d’història, la gala d’entrega d’aquests prestigiosos guardons audiovisuals deixaran la capital catalana per celebrar la seva entrega a Sevilla, segons va anunciar ahir el Grupo Prisa, actual propietari de la SER i, per tant, de l’emissora degana d’Espanya.

La sorprenent i històrica notícia la va fer pública ahir Prisa, editora del diari El País, a través d’una breu nota de premsa, en què anunciava la deslocalització dels coneguts premis, però sense donar cap explicació de la raó per la qual ha portat a terme aquest canvi. En un principi, tot estava previst perquè la gala es tornés a celebrar al Gran Teatre del Liceu demà, però es va decidir ajornar-la.

Notícies relacionades

S’ha de recordar que demà, a més d’estar anunciada una vaga general, també és el dia en què Carme Forcadell i sis membres de la Mesa del Parlament han d’acudir a declarar davant el Tribunal Suprem a Madrid, per la declaració unilateral d’independència (DUI) de Catalunya. Fonts del teatre de l’òpera català han confirmat a aquest diari que «fa uns dies» els van comunicar des de Prisa la decisió de posposar la data anunciada, «de manera que ara estàvem intentant buscar un forat al nostre calendari per reubicar-la», apunten des del Liceu.

A més a més de la gala en si, també era tradicional la recepció que es feia unes hores abans al palauet Albéniz de Barcelona, un dinar organitzat per l’Ajuntament de Barcelona al qual assistien, a més dels premiats, la direcció de Prisa i una àmplia representació del consistori català, encapçalada per l’alcalde de la ciutat.  Curiosament la gala d’entrega dels guardons d’aquesta primera edició sevillana dels Ondas té una especial rellevància a Catalunya, ja que es va premiar el conjunt dels serveis informatius de diferents emissores de ràdio a Catalunya, per la cobertura dels atemptats terroristes del 17 d’agost passat.