LA COBERTURA DEL REFERÈNDUM

TV-3 i La Sexta destaquen en l'operatiu informatiu de l'1-O

Els dos canals són els únics que ofereixen un seguiment exhaustiu de la jornada

undefined16791572 2011 01 05 madrid  antonio garcia ferreras  programa al rojo170929174256

undefined16791572 2011 01 05 madrid antonio garcia ferreras programa al rojo170929174256

3
Es llegeix en minuts
M. de Luna / Juan Carlos Rosado / Barcelona / Madrid

Amb l’excepció de TV-3 i La Sexta, les televisions estatals no estan disposades a bolcar-se amb el referèndum d’independència de Catalunya i, en general, es limitaran a oferir informació als seus telediaris i en avanços durant la jornada.

TELEVISIÓ DE CATALUNYA

Un ‘telemarató’ a TV-3 i el 3/24 TV-3 i el 3/24 obriran l’emissió conjunta de l’Especial informatiu 1-O a les 8.00, amb Carles Prats i Núria Solé. Aquest especial comptarà amb connexions en directe per tot Catalunya. De 14.30 a 16.00 hores s’emetrà un TN migdia especial, amb Ramon Pellicer i Cristina Riba, al qual seguirà l’Especial informatiu 1-O, ara amb Judith Antequera i Xavier Graset. A les 19.00 hores s’iniciarà el «programa electoral», amb Toni Cruanyes i Lídia Heredia en un plató virtual dissenyat sobre la terrassa d’un edifici de la plaça de Catalunya de Barcelona. Així, es projectaran els gràfics amb les dades sobre la plaça. Cristina Riba presentarà dades de participació i resultats. El programa comptarà amb punts de connexió des dels centres habilitats pels partits per fer les valoracions de la nit i amb la presència al plató dels protagonistes. També comptarà amb l’anàlisi de representants dels principals diaris i mitjans digitals. A partir de les 22.00 hores, Ramon Pellicer seguirà des de la plaça de Catalunya la reacció de les entitats i partits, amb entrevistes. Al centre de dades oficials hi haurà, durant tot el dia, Raquel Sans.

Un ‘telemarató’ a TV-3 i el 3/24

ATRESMEDIA

La Sexta assumeix el desplegament del grup 

Atresmedia descarrega gairebé tot el pes informatiu de la jornada en La Sexta. En el seu canal matriu, Antena 3, les dues edicions del seu Noticias Fin de Semana es desenvoluparan a Barcelona i hi haurà avanços informatius tot el dia per explicar tot el que passi a Catalunya. Però és La Sexta la que serà el canal monogràfic de la cita amb les urnes. Antonio García Ferreras dirigirà des de les 8.00 hores Al rojo vivo: Objetivo Cataluña, que es veurà interromput a les 14.00 per oferir La Sexta Noticias, des de Barcelona amb Cristina Villanueva. A les 16.00 Cristina Pardo agafarà les regnes de l’especial fins que a les 19.30 hores García Ferreras i Ana Pastor li donin el relleu. El programa s’allargarà fins a la matinada amb l’escrutini i primeres valoracions.

TVE

Un especial al canal  24 Horas i tertúlies

Potser amb la intenció de projectar una imatge de normalitat, TVE opta per donar un tractament informatiu de perfil baix a la jornada i es limita a un especial al seu canal temàtic 24 Horas. Segons un portaveu de la tele estatal, TVE-1 prestarà una «atenció especial» a les polèmiques urnes catalanes en els seus informatius, que seguiran emetent-se des de Madrid. L’única concessió serà l’espai de Víctor Arribas al canal 24 Horas a partir de les 22.00 hores i que estarà dedicat a explicar «com es neutralitza des de l’Estat de dret l’organització il·legal de l’1-0», segons el portaveu. La taula d’analistes tindrà dos torns: de 22.00 a 23.00 hi haurà els periodistes José Oneto, Manuel Marín, Esther Jaén i Fátima Iglesias, mentre que a partir de les 23.00 opinaran José Luis Roig, Carmen Remírez de Ganuza, Victoria Lafora i Antonio Casado.

MEDIASET

Butlletins informatius en Tele 5 i Cuatro 

Des de les 9.00, Tele 5 i Cuatro interrompran la programació per oferir avanços informatius sense horari establert. En el cas de Tele 5, les pastilles seran presentades per Pedro Piqueras i Ángeles Blanco, amb José Ribagorda desplaçat a Catalunya. A Cuatro, Roberto Arce i Marta Reyero seran els presentadors, recolzats per Carme Chaparro des de Barcelona.

BETEVÉ

Seguiment de la tele municipal per les xarxes

El canal municipal Betevé seguirà en directe el desenvolupament de la jornada l’1-O amb un desplegament especial als barris de Barcelona. Des de les 8 del matí hi haurà informació cada hora en punt a la TDT i actualització contínua, minut a minut, a la web de Betevé i als perfils socials de Btv notícies a Twitter i Facebook. També s’hi sumaran dos programes especials. Anna Ganzinelli i Olga Valencia s’encarregaran de l’informatiu de les 8 del matí, i Eva Arderius i Francesc Centelles, de l’edició de les 19 hores.

LA XARXA

Notícies relacionades

Quatre informatius a les televisions locals

A les televisions locals, i al canal 159 de Movistar+, la cobertura informativa coparà la programació televisiva, en què s’emetran quatre grans blocs informatius: a les 8.00, a les 13.00, a les 17.00 i a les 20.00 hores, que és quan començarà l’últim fins que s’acabi la jornada.