PRÒXIMA ESTRENA

TVE reuneix quatre premis Goya en la seva nova sèrie 'Estoy vivo'

La ficció de Globomedia sobre un policia mort que torna de la mort s'emetrà després de l'estiu

Javier Gutiérrez, Roberto Álamo, Anna Castillo i Julia Gutiérrez Caba componen el pòquer de guardonats

anna-castillo-y-javier-gutirrez

anna-castillo-y-javier-gutirrez

2
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado / Madrid

La sèrie de Globomedia que es grava aquests dies arribarà després de l’estiu a TVE amb l’esperança que la productora repeteixi l’èxit de la longeva 'Águila Roja', ara que la cadena estatal està tan necessitada de títols rutilants per mesurar-se en els audímetres. La nova ficció, de 13 capítols que podrien encasellar-se dins del drama policial amb tocs sobrenaturals, s’emetrà per La 1 amb el reclam de comptar amb tres premis Goya recents: Javier Gutiérrez (per 'La isla mínima'), Roberto Álamo ('Que Dios nos perdone') i Anna Castillo (actriu revelació per 'El olivo'). En el cas de Gutiérrez i Álamo, Globomedia torna a comptar amb dos dels actors principals d’'Águila Roja', als quals s’uneix una altra actriu premiada amb un Goya que va participar en la saga de l’heroi emmascarat: la veterana Julia Gutiérrez Caba.

    

Amb aquests potents elements es construeix un producte televisiu que aspira a tornar a situar la productora de Daniel Écija en primeríssim pla. El mateix que va ocupar 'Vis a vis' a Antena 3, un drama carcerari que  va obtenir els elogis de la crítica i el favor del públic. 

    

'Estoy vivo' narra la història d’un policia (Roberto Álamo) que torna d’una altra dimensió, o sigui de la mort, per recuperar la seva antiga vida en el cos d’un altre home (Javier Gutiérrez). Un punt de partida que serveix per parlar  de segones oportunitats i que mira de respondre a una qüestió gens trivial:  ¿Què passaria si tinguessis al teu davant tots els que estimes sense poder revelar qui ets? I és que l’element sobrenatural recorre aquest nou concepte de drama policial trufat de ciència-ficció i comèdia.

    

La història arrenca amb un fet insòlit: Andrés Vargas, un inspector de policia de 45 anys que mor perseguint un assassí en sèrie de dones anomenat El carnicero de medianoche, torna a la vida cinc anys més tard en el cos d’un altre agent. A la comissaria descobrirà que la seva nova companya de feina és justament la seva filla Susana (Anna Castillo), convertida ara en una dona enamorada de la seva feina.

  

Quan Susana li presenta la seva mare, Andrés troba en Laura (Cristina Plazas) una dona cansada i canviada, encara que els seus ulls segueixen mantenint aquella espurna de vitalitat que el va enamorar. També es retroba amb Arturo (Zorion Eguileor), el seu pare, que també va ser comissari. L’home viu ara amb la seva nora i les seves netes i manté un paper actiu en la família.

PERSONATGES ETERIS

Entre els membres del repartiment figuren Alfonso Bassave, Fele Martínez, Jesús Castejón i Goizalde Núñez. L’elenc es completa amb dos personatges molt importants que habiten a l’anomenada «zona de trànsit» (lloc on arriben els éssers humans al morir): Julia Gutiérrez Caba, que interpreta la directora, i Alejo Sauras, un funcionari encarregat d’acompanyar i guiar el protagonista rediviu en el seu particular viatge de tornada.

    

El productor d’'Estoy vivo', Daniel Écija, confessa que es va inspirar en 'El cel pot esperar', el llargmetratge que va escriure, va dirigir i va protagonitzar Warren Beatty el 1978. 

Notícies relacionades

    

«Fa un any, TVE em va encarregar que ideés alguna cosa diferent després de tant de temps fent 'Águila Roja', i després de moltes nits d’insomni vaig recordar aquesta pel·lícula que parlava de les segones oportunitats, de la possibilitat de tornar de la gent que no ha pogut acomiadar-se», recorda abans de definir aquesta nova ficció com «un còmic d’acció dramàtic, divertit i exigent en la producció».