Canvi de cares

Els esforçats suplents de la tele agafen el comandament a l'agost

Les cadenes retoquen a l'estiu els programes amb presentadors substituts que reemplacen les seves estrelles

A TV-3 els reserves es concentren en els 'Telenotícies', donades les nombroses novetats que presenta la graella

undefined26706820 fotos programa en telecinco    salvame de luxe  con maria pa170731181341

undefined26706820 fotos programa en telecinco salvame de luxe con maria pa170731181341

3
Es llegeix en minuts
Olga Lerín i Juan Carlos Rosado / Barcelona i Madrid

Igual que fan de tant en tant els entrenadors de futbol per donar descans a les seves estrelles, els canals televisius envien aquests dies a la platja els seus presentadors de capçalera i concedeixen 15 minuts de glòria als abnegats substituts, disposats a passar calor a la gran ciutat a canvi d’una miqueta de protagonisme. Encara que molts formen part de l’equip del programa, els reserves estivals de-sorienten l’espectador, que navega amb el comandament buscant la cara familiar del presentador del seu programa habitual. 

    

Tele 5 és el canal que dona més hores en directe en la seva programació estiuenca. En absència d’Ana Rosa Quintana, la 'reina dels matins', Joaquín Prat es queda al capdavant d’'El programa del verano', lloc que va heretar fa dos anys de Màxim Huerta després de la marxa del periodista valencià. A la tarda, Carlota Corredera i Paz Padilla són les encarregades de substituir a 'Sálvame' el 'desgastat' Jorge Javier Vázquez. 'Sábado Deluxe' seguirà comptant amb la gallega María Patiño, que s’ha consolidat com a suplent durant els tres últims anys.

   

Joaquín Prat, presentador d''El programa del verano', a Tele 5 / MEDIASET

 A Cuatro, la catalana Verónica Sanz s’ha assegut també com a substituta de Javier Ruiz a 'Las mañanas de Cuatro' i n’agafa les regnes per quart any consecutiu. El mateix farà Carmen Azcoitia a 'Crónica Cuatro' quan la titular, Anne Ibarzabal, se’n vagi de vacances.

Després d’uns anys en què tocava desempolsar el bagul dels records, Televisió de Catalunya ha penjat el cartell d’'Obert per vacances' i el gruix dels presentadors amb targeta de substitut es concentra als 'Telenotícies', ja que la tele autonòmica ha apostat per introduir-hi novetats. 

  

 Dels magazins diaris, es manté 'Els matins', però amb Montse Tió i Lluís Marquina.

  

 El cap de setmana, el presentador oficial de 'Ja t’ho faràs', Rafel Vives, ha cedit el seu lloc a un àlter ego en forma de nino, que atén al nom de Rafelgurimi. 

   

Marc Ribas, presentador de 'Cuines', a / TV-3

. El simpàtic personatge s'ha posat al capdavant de 10 programes extres d'estiu, que recullen les millors propostes de la temporada. José Corbacho i Victòria Maldi tampoc han tancat el concurs musical 'No perdis el compàs', però se n'han anat amb la música a un altre lloc: del 'prime time' de dissabte s'han desplaçat a la tarda de diumenge. 

Estabilitat a la tele estatal 

TVE torna a confiar en Silvia Jato per fer oblidar María Casado a ‘La mañana de La 1’. La presentadora gallega ja va substituir l'estiu passat Mariló Montero en el magazín matinal i ho devia fer bé, perquè repeteix. Tampoc ho devia fer gaire malament la periodista Berta Collado, que torna a ser el recanvi d'Inés Ballester (Beatriz Cortázar la va reemplaçar el 2015) a ‘Amigas y conocidas’. A la tarda, Miriam Moreno es posa al capdavant d‘Espanya directo' per tercer any consecutiu. La reportera del programa a Barcelona ocupa el lloc d'un Roberto Leal que acaba de ser pare d'una preciosa nena a la vegada que estrenava el seu flamant ‘Hotel romántico’.

Silvia Jato, presentadora de 'La mañana de La 1' / TVE

    En el pla meteorològic, Quico Taronjí és l’elegit per ocupar la plaça de Jacob Petrus. La parcel·la rosa és territori aquest estiu de Carolina Casado, que reemplaça Anne Igartiburu a 'Corazón'.

    

A A-3, el buit que deixa Susanna Griso a 'Espejo público' l’han omplert successivament Sandra Golpe i Esther Vaquero, que torna a l’agost de la seva baixa per maternitat.

Notícies relacionades

  

 I a La Sexta, Hilario Pino fa doblet com l’autèntic pare de totes les substitucions. Al seu lloc de copresentador i presentador suplent de Mamen Mendizábal a 'Más vale tarde', uneix el de substitut d’Iñaki López a 'La Sexta noche'. Això sí, compartirà pla amb Paula del Fraile, que farà d’Andrea Ropero. La baixa vacacional d’Antonio García Ferreras serà coberta a 'Al rojo vivo' per Cristina Pardo