NOVA APOSTA

Antena 3 converteix un robatori en una sèrie a 'La casa de papel'

La cadena de Planeta dedica per primera vegada a Espanya una ficció televisiva a un atracament

Úrsula Corberó, Paco Tous i Alba Flores figuren en el repartiment d'aquesta història tancada

olerin37892471 tlevision serie  la casa de papel170426133833

olerin37892471 tlevision serie la casa de papel170426133833

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Els experts en programació d'Antena 3 s'han apuntat un excel·lent al situar l'estrena d'una de les apostes més fortes de la temporada, ‘La casa de papel’ (dimarts, 22.40), després de l'espectacular Reial Madrid-Atlètic de Champions. No podia tenir millor reclam una sèrie que compta amb la novetat de girar al voltant d'un robatori per primera vegada en la ficció espanyola. La idea se li ha acudit al creador d'‘El barco’ i ‘Vis a vis’, Álex Pina, que ha encomanat la tasca de donar vida als policies i lladres d'aquest atracament a intèrprets com Úrsula Corberó (‘La embajada’), Itziar Ituño (‘Goenkale’), Álvaro Morte (‘Cuéntame…’, ‘Aída’), Paco Tous (‘Víctor Ros’), Pedro Alonso (‘La embajada’), Alba Flores (‘Vis a vis’) i Miguel Herrán (‘A cambio de nada’).

Produïda per Vancouver Media, la sèrie té un final tancat per les exigències d'una història d'aquesta mena, centrada en el que pretén ser el robatori més gran de tots els temps amb 2.400 milions d'euros com a objectiu. Encara no s'ha decidit si seran 18 o 20 capítols, però el que és segur és que no hi haurà segona temporada d'aquest ‘thriller’ policíac amb notes de comèdia negra.

¿Per què conformar-se amb donar un cop sense fissures quan pots donar un cop desmesurat? ¿Per què conformar-se amb un banc o una joieria quan pots fabricar, sense límit, els teus propis diners? Aquestes qüestions tan poc filosòfiques són les que sorgeixen a la ment maquiavèl·lica d'El Profesor (Álvaro Morte), un curiós personatge a qui se li acut el brillant pla d'atracar la Fàbrica de Moneda i Timbre amb la intenció de quedar-s'hi a dins i engegar les màquines. Per fer-ho necessita reclutar vuit lladres experimentats que s'atreveixin amb el robatori més gran de la història. El Profesor els instruirà durant cinc mesos perquè no quedi res a l'atzar, però el problema és que necessitaran aguantar 11 dies a dins de l'edifici amb els ostatges. És el temps necessari per fer anar la maneta i produir els 2.400 milions d'euros.

Encara que el cine ha abordat fins a l'extenuació el gènere dels 'butrons' i els robatoris, en la televisió espanyola ningú s'havia atrevit a fabricar tota una llarga sèrie amb aquests limitats elements. El més curiós és que en aquest ambient claustrofòbic, construït amb un atracament, un segrest amb ostatges i l'amor en totes les seves formes, la línia vermella que separa els bons dels dolents es va difuminant dia a dia. I és que, amb tant de temps, els atracadors acabaran teixint relacions personals amb els ostatges que els portaran a prestar-se ajuda recíproca.

Notícies relacionades

Els personatges femenins adquireixen especial importància a ‘La casa de papel’, ja que l'espectador s'endinsarà en la història de la mà de Tokio (Úrsula Corberó), protagonista i narradora dels fets. En aquesta banda d'atracadors, l'altra noia, anomenada Nairobi (Alba Flores), també hi jugarà un paper primordial.

TORNA 'TERCER GRADO'

Com és habitual en les sèries d'Antena 3, al final de 'La casa de papel' s'emetrà un especial de 'Tercer grado' en què s'analitzarà cada capítol amb entrevistes, 'making of' i curiositats del rodatge. El periodista Jonathan Ruiz s'encarregarà de presentar aquest programa, que comptarà amb la col·laboració de Nacho Abad (‘Espejo público’) i Javier Gómez Santander. En la primera entrega hi haurà Álvaro Morte, Itziar Ituño i el productor executiu i director Jesús Colmenar. A més, Úrsula Corberó i Miguel Herrán s'enfrontaran en un divertit cara a cara, i Esther Acebo (Mónica, un dels ostatges) es troba amb Tristán Ulloa (un dels protagonistes de ‘La catedral del mar’‘La catedral del mar’) en una de les localitzacions clau del 'thriller' creat per Álex Pina.