El protagonista d''Hotel Fawlty' torna a la tele

L'actor John Cleese rodarà la comèdia 'Edith' per a la televisió britànica BBC

zentauroepp11571420 in this undated publicity image released by ifc  john cleese170412101644

zentauroepp11571420 in this undated publicity image released by ifc john cleese170412101644

1
Es llegeix en minuts

L'actor britànic John Cleese, un dels membres del grup còmic Monty PythonMonty Python, ha anunciat que tornarà a rodar una sèrie per a la cadena pública del Regne Unit, BBC. Així, el cèlebre artista torna a la tele estatal del seu país gairebé 40 anys després de produir i protagonitzar la comèdia 'Hotel Fawlty','Hotel Fawlty un dels grans èxits de la televisió als anys 70.

Malgrat que el 2015 va assegurar en una entrevista a la revista 'ShortList' que mai tornaria a treballar per a la televisió, "especialment per a la BBC", Cleese, de 77 anys, ha rectificat: participarà juntament amb Alison Steadman, de 70 anys, en la sèrie de sis episodis 'Edith'. 

El còmic ha dit en un comunicat que el guió de la nova sèrie és "el més entretingut" que li han proposat "en els últims cent anys". "A més -ha apuntat-, serà particularment agradable tornar a treballar amb Alison". Cleese va coincidir amb Steadman a la pel·lícula del 1986 'Sempre puntual'.

Cleese ha criticat en diverses ocasions la BBC en els últims anys: "Tinc la desagradable sensació que gran part dels directors de contingut (de la cadena britànica) no tenen ni idea del que estan fent", va dir fa un parell d'anys.

Malgrat això, ara, Shane Allen, responsable de contingut del canal públic, ha celebrat el retorn de l'actor. "És un enorme plaer donar de nou la benvinguda a John Cleese a l'univers de les sèries de la BBC. L'última vegada no ho va fer malament", va comentar Allen.

Notícies relacionades

En paral·lel al rodatge de pel·lícules com 'Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos seguidores' (1975) i 'La vida de Brian'(1979), Cleese va protagonitzar a finals de la dècada dels 79 'Hotel Fawlty', una sèrie de 12 episodis escrita per ell mateix, en col·laboració amb Connie Booth, en què representava l'amo d'un hotel a la costa anglesa.

La nova sèrie de la BBC estarà escrita per Charles McKeownnominat a l'Oscar el 1986 pel guió de 'Brazil'Brazil, i girarà al voltant de la relació entre Phil (Cleese) i Edith (Steadman), entorpida pel fill de 50 anys d'ella, que ha perdut la feina i ha abandonat la seva dona.

Temes:

Sèries BBC