NOVA APOSTA EN FICCIÓ

'Tiempos de guerra', a A-3

Alicia Borrachero, José Sacristán, Verónica Sánchez, Marcel Borràs i Vicente Romero protagonitzaran la nova sèrie, que produirà el mateix equip de 'Velvet'

zentauroepp29032085 alicia  borrachero en la serie bajo  sospecha170203183456

zentauroepp29032085 alicia borrachero en la serie bajo sospecha170203183456

2
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna
Manuel de Luna

Periodista

ver +

Després de la dura derrota militar espanyola davant els rifenys comandats per Abd el-Krim a prop de la localitat marroquina d’Annual (22 de juliol de 1921), la reina Victòria Eugènia va enviar un grup d’infermeres de la Creu Roja Espanyola, capitanejades per la duquessa de la Victòria, amb la finalitat d’instal·lar hospitals de sang a totes les zones del conflicte. 

A partir d’aquest fet històric es desenvoluparà 'Tiempos de guerra', la nova gran aposta de ficció d’Antena 3, que està previst que es rodi la primavera vinent, i que es planteja com una de les grans produccions televisives de l’any. No pas en va per a aquest projecte Atresmedia compta amb la productora Bambú, responsable de grans títols televisius, com 'Velvet', 'Bajo sospecha', 'La embajada', 'Seis hermanas' i, pròximament, 'Las chicas del cable' (per a la plataforma nord-americana Netflix).    

Tot i estar actualment en fase de càsting, Tiempos de guerra, una idea original de Ramón Campos i Gema R. Neira, ja té tancats diversos actors per a la gravació. I entre ells destaquen la protagonista principal, Alicia Borrachero, actriu madrilenya de reconegut prestigi i amb una llarga carrera televisiva, en què destaquen els seus treballs a 'Periodistas', 'Crematorio', 'Niños robados', 'Bajo sospecha' i 'La embajada', i José Sacristán, un veterà de l’escena i la gran pantalla espanyola que va ser un dels secundaris de Velvet i actualment representa a Barcelona l’obra 'Muñeca de porcelana'.   

Borrachero encarnarà Carmen de Angoloti y Mesa, duquessa de la Victòria i íntima amiga de la reina Victòria. En la trama de ficció, que reinterpreta els fets històric, la duquessa de la Victòria arriba el 29 de juliol de 1921 a Melilla, amb un grup de dames infermeres de la seva mateixa classe social, per tal d’establir un Hospital de la Creu Roja, institució molt protegida per la sobirana, de la qual era presidenta.

La relació de Carmen Angoloti amb les infermeres de l’hospital és complicada. Ella és la seva superiora, però té la mateixa experiència en guerra que elles, cosa que provocarà conflictes sobre com s’ha de tractar els malalts. Tampoc serà fàcil el seu tracte amb Vicente, el director de l’hospital.

ACTORS CONFIRMATS

Verónica Sánchez, a 'El Caso...'

A més de Borrachero i Sacristán, també està confirmada la participació en la nova sèrie de l’actriu sevillana Verónica Sánchez ('Los Serrano', 'Sin identidad', 'El Caso: crónica de sucesos'), el català Mar­cel Borràs ('Polseres vermelles', 'Cites') i el sevillà Vicente Romero ('The Pelayos', 'Con el culo al aire', 'Bajo sospecha').

Verónica Sánchez donarà vida a Pilar Muñiz de Zárate, dona extremadament perfeccionista, metòdica, infatigable... Va quedar marcada per la mort prematura del seu marit i va al front com a manera de salvar la seva pròpia vida.

Marcel Borràs, a 'Cites'.

Notícies relacionades

Marcel Borràs es posarà dins la pell de Pedro, jove soldat de bona família que es va embarcar en la guerra del protectorat perquè era el que tocava. La seva germana s’allistarà al cos d’infermeres i viatjarà fins a Melilla per veure què ha sigut d’ell i del seu promès.

Vicente Romero, a 'Con el culo al aire'.

I Vicente Romero encarnarà el comandant Silva, personatge mesquí a qui li encanta donar ordres, però que només mira per la seva pròpia vida, encara que això impliqui posar en risc la vida dels seus soldats o saltar-se les ordres de dalt.