RETRANSMISSIÓ TRADICIONAL

La Cavalcada, des de tres punts de vista

TVE-1 i BTV ofereixen el recorregut dels Reis d'Orient per Barcelona, i TV-3, a Vic

anna-gras-lubl-ngel-pons-i-isabel-fernndez3

anna-gras-lubl-ngel-pons-i-isabel-fernndez3 / JOSEP ECHABURU

2
Es llegeix en minuts
MARISA DE DIOS / BARCELONA

Nova cita ineludible de cada any: els Reis Mags arriben aquest dijous, 5 de gener, carregats de regals. Però abans d'entregar-los-els als nens, Melcior, Gaspar i Baltasar es passejaran per ciutats i pobles. I tres canals públics, TVE-1, TV-3 i Barcelona TV, seran testimonis d'algunes de la seva visita per terres catalanes. Així, mentre la primera cadena estatal i la municipal retransmeten la cavalcada de Barcelona, l'autonòmica oferirà la de Vic.

TV-3

Al marge de la polèmica que s'ha aixecat al voltant d'aquesta retransmissió, el meteoròleg Tomàs MolinaTomàs Molina i la presentadora de l'informatiu juvenil 'Info K', Laia Servera 'Info K', Laia Servera, seran els encarregats de comentar els detalls de la desfilada dels Reis d'Orient per Vic, a partir de les 19.30 hores, a qui acompanyaran alguns personatges del canal Super3.

Dotze carrosses recorreran la capital d'Osona repartint una tona i mitja de caramels en una rua en què participaran més de 800 persones i que inclourà elements tradicionals de la ciutat: hi haurà tres cavalls amb heràldica de Vic, el Cavaller de Corpus amb la bandera de la ciutat i dos heralds amb trompetes, així com el carro que recull els xumets dels més petits, fanalers reials i els teiers que il·luminaran la nit cremant quatre tones de llenya de pi.


TVE-1 

Lublú, el sensible Lunni blau a qui li agrada llegir contes i explicar històriesLunni , serà un dels protagonistes de la retransmissió de la cavalcada de Barcelona que emet TVE-1, a partir de les 18.30 hores, en desconnexió per a Catalunya. El simpàtic personatge comentarà la desfilada dels Reis Mags per la capital catalana amb el periodista Àngel Pons i l'actriu Anna Gras, que interpreta la directora de l'escola en què s'ambienta la sèrie 'Big Band Clan'. Precisament, diversos dels intèrprets d'aquesta sèrie infantil actuaran també a l'escenari que TVE-Catalunya ha preparat a la plaça de Catalunya per donar la benvinguda a Ses Majestats.

Pel plató també hi passaran la cantant Dàmaris Gelabert i el jove artista Roger. Míriam Piñol i Isabel Fernàndez informaran, a peu de carrer, de com s'està vivint el pas de la rua, mentre que Raül Fernández descobrirà una caixa màgica amb els somnis que ha recollit per tot Catalunya com a emissari de la campanya 'Sumem somnis'.


 BTV 

Notícies relacionades

Com és lògic, la cadena municipal barcelonina també dedicarà tota l'atenció a l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a la capital catalana. I ho fa amb la col·laboració de l'equip del programa 'Codi de barris'. Emma Quadrada presentarà l'especial Reis, a partir de les 17.30 hores. Mentre l'exlíder de la CUP, Antonio Baños,  CUP, Antonio Baños, repassarà la història de les cavalcades a Barcelona.

Brigitta Lamoure donarà la benvinguda a Ses Majestats després d'arribar en el tradicional pailebot 'Santa Eulàlia' al moll de la Fusta. Oriol Fernández informarà, a peu de carrer, de com viuen els nens la nit més màgica de l'any. També pujarà a la carrossa de BTV que forma part de la desfilada i que anirà projectant els videodesitjos que han gravat els nens els últims dies.