Saül Gordillo culpa la CCMA del frustrat contracte amb Albert Om

El director de Catalunya Ràdio lamenta que el consell de govern de la Corporació hagi deixat escapar el periodista, que ha fitxat per RAC1

mdeluna27281340 teletodo  serie  el convidat con  albert om160622194331

mdeluna27281340 teletodo serie el convidat con albert om160622194331

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Fa tan sols cinc mesos que Saül Gordillo va ser nomenat director de Catalunya Ràdio i les seves accions encaminades a potenciar l’emissora pública semblen haver trobat la resistència o el desinterès del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Almenys això es desprèn d’una carta a què ha tingut accés aquest diari, destinada a la cúpula de l’entitat, encapçalada per la seva vicepresidenta, Núria Llorach.

Segons aquesta missiva, Gordillo va exposar fa dos mesos la conveniència de contractar Albert Om «com a aposta estratègica per a la temporada que ve» de Catalunya Ràdio. La idea de la direcció de l’emissora era incorporar aquest professional, ben conegut per El convidat de TV-3, a la franja de tarda per presentar un nou espai titulat Els penúltims.

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE / La direcció de la ràdio ja havia assumit que aquest fitxatge era gairebé l’únic que es podia permetre, donada la situació econòmica de la ràdio i la televisió públiques catalanes. De fet,  el 17 de maig Albert Om va presentar el seu projecte dins del màxim de despeses i va ser aprovat per unanimitat per la Comissió de Valoració de Continguts de la Ràdio el 14 de juny.

Notícies relacionades

L’endemà, Gordillo va insistir perquè la cúpula de la Corporació prengués una decisió urgent sobre la contractació, davant la possibilitat que Om fitxés per la competència, però sense rebre «resposta ni interès». La situació va tenir un desenllaç no desitjat: Om va retirar el seu projecte i va acceptar una proposta, per a la mateixa franja i programa, a RAC-1, l’emissora privada del Grupo Godó.

Gordillo finalitza la seva carta expressant que aquest episodi no és un tema de recursos econòmics, sinó d’«evident falta de rigor i d’interès pel projecte presentat per un professional i defensat, en clau estratègica, per part de la direcció de Catalunya Ràdio».