AJUDA A LA DISCAPACITAT

Telefónica presenta una plataforma de televisió accessible

La reina Letizia ha apadrinat el nou Movistar+ 5S, que ofereix gratuïtament als clients sèries i pel·lícules subtitulades o amb llenguatge de signes

mdeluna34281068 gra160 madrid  14 06 2016   la reina letizia  que 160614164029

mdeluna34281068 gra160 madrid 14 06 2016 la reina letizia que 160614164029 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts

La companyia Telefónica ha presentat Telefónica  una innovadora i pionera iniciativa per fer accessible els continguts de la televisió digital als dos milions de persones amb discapacitats auditives i visuals que hi ha a Espanya a través d'una plataforma batejada com a Movistar+ 5S. L'acte, en què la reina Letizia ha fet de padrina, s'ha celebrat coincidint amb el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles, i ha servit per posar en relleu les possibilitats que aporten les noves tecnologies per millorar la vida, l'accés a l'oci i la comunicació de totes les persones amb discapacitat sensorial.

Notícies relacionades

Gràcies a la plataforma, que és gratuïta per als clients de Movistar+, les persones sordes podran triar entre incorporar subtítols a les pel·lícules o sèries que vegin al telèfon intel·ligent o tauleta, o bé visualitzar a la pantalla la imatge d'un intèrpret de llengua de signes sincronitzats amb els diàlegs. Així mateix, els invidents podran escoltar l'audiodescripció de la pel·lícula mitjançant uns auriculars connectats al dispositiu.

TRENCANT BARRERES

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha explicat que les tecnologies digitals permeten "millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, oferint-los mçes autonomia i trencant les tradicionals barreres". El president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), Luis Cayo, ha considerat "molt positiu" l'esforç de la companyia i ha animat altres operadors audiovisuals, legisladors i els partits polítics ara en campanya electoral a avançar per aquest camí i "no oblidar una part de la societat que està morta civilment".