L'ESCÀNDOL DE L'EVASIÓ FISCAL

Imanol Arias, implicat en els 'papers de Panamà'

L'actor de 'Cuéntame com pasó' hauria tingut firma autoritzada en una societat 'offshore'

txerra33194909 teletodo  imanol arias160407132207

txerra33194909 teletodo imanol arias160407132207

1
Es llegeix en minuts

Un nom famós ha tornat a saltar a la palestra en els 'papers de Panamà' 'papers de Panamà, la filtració de documents de la trama que gira al voltant del bufet d'advocats panameny Mossack Fonseca, especialitzat a proveir els seus clients de societats pantalla per ocultar patrimoni en paradisos fiscals. És Imanol Arias, el televisiu Antonio Alcántara de la sèrie de TVE-1 'Cuéntame cómo pasó.

Segons han revelat 'El Confidencial' i La Sexta a 'Al rojo vivo' (els dos mitjans espanyols que treballen amb el Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació per administrar la informació filtrada des del despatx d'advocats), l'actor hauria tingut firma autoritzada en una societat 'offshore'.

Una societat creada a través del despatx de Mossack Fonseca, que va fer gestions per autoritzar a Manuel María Arias Domínguez, Imanol Arias, a operar amb una cuneta de l'entitat suïssa Banque Franck.

El mateix dia que es registrava Trekel Trading Limited al paradís fiscal de Niue, la societat irlandesa Top Range Investments LTD, directora de l'empresa, sol·licitava la creació del compte bancari i l'autorització de l'actor per operar-hi.

Notícies relacionades

Segons apunten 'El Confidencial' i La Sexta, aquesta societat s'hauria obert l'11 de novembre de 1998 i va estar activa fins a l'any 2000.

LA RÈPLICA DE L'ENTORN DE L'ACTOR

A les preguntes de La Sexta sobre la societat Trekel Trading, l'entorn d'Imanol Arias ha assegurat que ho té tot regularitzat, que tot està en regla i que l'actor no parlarà amb ningú. A més, ha assegurat que si es pretén treure alguna cosa caldrà atenir a possibles demandes.