entrevista amb Mònica Terribas

Saül Gordillo: "Ens hem de reinventar sent fidels a Catalunya Ràdio"

El director de l'emissora parla "d'arribar a nous públics per nous canals"

  / JOAN CORTADELLAS

 
jcortadellas32405774 160114105350

/

1
Es llegeix en minuts

rong>Saül Gordillo, elegit ahir nou director de Catalunya Ràdio, ha anat aquest matí al programa de referència de l'emissora pública, 'El matí de Catalunya Ràdio', on ha sigut entrevistat per Mònica Terribas. El màxim responsable de la cadena ha comentat durant la conversa que si es reclama una nova manera de fer política, això també s'ha de traduir en els mitjans públics.

“Els mitjans tampoc podem ser esclaus d'uns mandats o d'unes concepcions que tenien molt sentit ara fa 20 o 30 anys. Per tant, deixeu també que s'obrin noves finestres, noves vies i noves maneres de fer, sempre que mantinguem uns principis i unes regles de joc que ens permetin treballar i funcionar a tots", ha reclamat.

PLURALITAT

Gordillo ha parlat de la "sospita" relativa a la pluralitat sobre els mitjans públics.

"Els mitjans públics catalans s'han caracteritzat per la pluralitat. Però estem en un moment polític que fa que sobre nosaltres hi hagi molta exigència i una certa sospita. En aquest context, hem de ser encara més exigents per la diversitat de sensibilitats", ha apuntat.

El nou director de la ràdio pública catalana assegura que lluitarà per recuperar "el liderat d'audiència" mantenint la pluralitat i el rigor informatiu.

Ha admès que no té "la fórmula màgica" per aconseguir-ho, però ha apuntat algunes idees per reinventar-se i arribar a nous públics, ara que els oients escolten la ràdio per moltes vies.

"Hem d'aprofundir en la manera d'arribar a nous públics per nous canals, reinventant-nos sent fidels a aquesta casa en tots aquests anys d'èxit", ha afirmat.

I ha dit quina pot ser la seva aportació: "Tenir una visió més transmèdia, més transversal, dels formats".

Notícies relacionades