DISTINCIONS VETERANES

Ondas per a gairebé tothom

TVE, Atresmedia i Mediaset acaparen els premis, que en deixen fora TV-3

3
Es llegeix en minuts
O. LERÍN / M. DE LUNA / BARCELONA

El programa Tu cara me suena (A-3), les actrius de la sèrie Vis a vis (A-3), Ana Blanco (TVE), Carlos Alsina (Onda Cero), El Ministerio del Tiempo (TVE), José Mota (TVE), Las mañanas de Cuatro, Iker Jiménez (Cuatro) i Raphael són alguns dels guardonats en la 62a edició dels premis Ondas, que atorga Ràdio Barcelona i que es van donar a conèixer ahir. Per grups de comunicació, RTVE s'emporta la palma amb quatre cavallets; Atresmedia n'ha aconseguit tres, i Mediaset, dos. En canvi, TV-3 no figura aquest any en el palmarès. Les distincions -que en aquesta edició sumen la xifra rècord de més de 350 candidatures- s'entregaran el 24 de novembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

En declaracions a la cadena SER, la veterana periodista Ana Blanco (Millor Presentadora) va reconèixer sentir-se «aclaparada» i «agraïda», i va destacar el treball «en equip» d'aquests 25 anys. Blanco, presentadora del TD-2, va admetre haver rebut ofertes de la tele privada, però va afegir que sol fer «pocs plans».

Per la seva part, l'humorista José Mota (Millor Actor), a qui el jurat de l'Ondas va definir com «un dels còmics més innovadors en el seu gènere», es va mostrar «superfeliç». «M'ha caigut un altre gran premi -va exclamar-, juntament amb el que estic preparant ara: la sèrie El hombre de tu vida».

«ATREVIMENT» / Javier Olivares, creador d'El Ministerio... (Millor Sèrie), juntament amb el seu malaguanyat germà David, va reconèixer que aquest «és un atreviment de producció, ja que és un model poc habitual», i va agrair a TVE que s'hagi «arriscat» amb un format d'aquestes característiques.

Tu cara me suena (Millor Programa d'Entreteniment) l'anunci el va agafar en plena feina, perquè dimecres és el dia de gravació de la gala que A-3 emet divendres. Manel Fuentes, el seu presentador, estava exultant: «És una alegria màxima, com la nit de Reis, i ja ha corregut el cava». Considerat l'espai com un «gran espectacle televisiu i musical», el comunicador català va apuntar que «la prioritat» està ara a fer «el millor programa per a la majoria del públic de divendres», una franja que el xou ha estrenat amb èxit.

Maggie Civantos, una de les intèrprets de Vis a vis, va parlar en nom de les seves companyes -han rebut en bloc l'Ondas a la Millor Actriu-, que ahir mateix van començar a Almeria la gravació de la segona temporada del drama carcerari, que s'estrenarà l'any que ve. Civantos, que dóna vida a Maca, va destacar que totes estaven «contentes i orgulloses» amb el premi. Álex Pina, productor executiu de la sèrie, va fer broma amb el fet que aquesta vegada el guardó ex aequo «s'ha quedat curt» per a una sèrie que va definir com a «singular».

El radiofonista Carlos Alsina, Millor Presentador de Ràdio Parlada (Ángel Carmona, de RNE-Radio3, ha rebut el de Millor Presentador de Ràdio Musical), va fer un símil amb el ciclisme al referir-se a La brújula, espai nocturn que va deixar de realitzar la primavera passada per incorporar-se als matins d'Onda Cero, juntament amb Juan Ramón Lucas. «El que més va celebrar és que se'm distingeixi per 10 anys de feina. És un premi a la regularitat».

Notícies relacionades

En l'apartat radiofònic, el cavallet alat al Millor Programa va recaure en A vivir que son dos días (SER), una «referència de la innovació radiofònica», al qual Vicente Jiménez, director general de la cadena SER, va definir com un espai «estrany». També en aquest mateix apartat, César Lumbreras, al capdavant d'Agropopular (COPE), es va emportar el premi a la Trajectòria més Destacada.

Una de les novetats d'aquest any ha sigut el guardó al Millor Programa o Sèrie emès per internet, que ha recaigut en la websèrie El mort viu, ideada per estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra i que ha emès l'espai de BTV Tube d'assaig. «Estem al·lucinats», va dir un dels seus cinc creadors, Adrià Espí.