repartiment de sis nous canals de TDT

El PP 'premia' el Madrid i 13TV

Els altres quatre són per a Atresmedia, Mediaset, Kiss TV i el Grupo Secuoya

1
Es llegeix en minuts
T. C.
BARCELONA

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha seleccionat Mediaset, Atresmedia, 13TV, Kiss TV, El Grupo Secuoya i Real Madrid TV per obtenir un nou canal de TDT, segons fonts del sector. La notificació administrativa del ministeri va arribar ahir als grups que han passat aquest nou tall, i probablement es donaran a conèixer de forma pública d'aquí uns dies, una vegada l'aprovi el Consell de Ministres.

De les sis concessions, tres, Atremedia, Mediaset i Real Madrid TV, han sigut seleccionades per a canals d'alta definició, mentre que la productora Secuoya, 13TV i Kiss TV han sigut escollides per a canals de definició estàndard.

Fonts del sector consideren que la concessió a 13 TV, que ja emet a través d'un canal llogat a Unidad Editorial, era un premi cantat per la seva tasca de suport al Govern del PP. Premi que en aquest cas no ha anat a parar a Vocento, editor del diari Abc, l'altre grup conservador que licitava per una tele. Ni el grup Prisa, editor del diari El País, ni El Corte Inglés han obtingut canal.

Notícies relacionades

Les bones relacions de Florentino Pérez amb el Govern central també han facilitat que Real Madrid TV es converteixi en un canal de la TDT en obert, com ho és Barça TV, tret que aquest es pot veure gratuïtament només a Catalunya mentre que a la resta d'Espanya són les plataformes de pagament les que acullen la seva programació. La de l'equip blanc podrà veure's en HD a tot l'Estat.

Atresmedia i Mediaset estan estudiant els continguts dels seus nous canals; Kiss TV (pertanyent a Radio Blanca) probablement es decantarà per una oferta musical de qualitat i Raúl Berdonés, president del Grupo Secuoya (productora d'Al rincón de pensar, Equipo de Investigación, Tenim un pla), va avançar ahir a través de Twitter que la seva companyia llançarà un canal generalista familiar, que inicialment es diria D10.