INFORME ANUAL

Multimilionàries del riure

Les actrius de comèdia encapçalen la llista Forbes que més guanyen a TV

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Ser una comedianta és un gran negoci. Almenys, a la tele nord-americà, tal com reflecteix l'última llista d'actrius milionàries que publica la prestigiosa revista Forbes, on queda clar que les grans fortunes de la petita pantalla són actrius de telecomèdia. Així, aquest any repeteix com la més ben pagada -per quart any consecutiu- la colombiana Sofía Vergara, protagonista de la popular sitcom Modern family. En aquesta ocasió comparteix el tron amb una altra gran comedianta: Kaley Cuoco-Sweeting, de The Big Bang theory.

Completa el podi de les multimilionàries del riure Julie Bowen, una altra de les estrelles de l'arxipremiada Modern family. Però ja a una considerable distància de les dues primeres classificades de l'any.

I després del trio de comediantes apareix la primera actriu d'una sèrie dramàtica, Ellen Pompeo, tota una icona de les sèries mèdiques gràcies al seu paper en la insubmergible Anatomía de Grey. Pompeo obre el trio d'actrius de sèries dramàtiques que més guanyen, seguida de Mariska Hargitay (Ley y orden) i una altra incombustible, Julianna Margulies, tota una estrella gràcies a Urgencias i, actualment, amb l'excel·lent The good wife.

La còmica Amy Poehler (Broad City, Parks and Recreation), Mindy Kaling (The Office, The Mindy Project), Patricia Heaton (The Middle) i Kerry Washington (Scandal) tanquen aquest top ten.

Notícies relacionades

La relació que publica Forbes, que comptabilitza els ingressos de les 100 actrius més ben pagades de l'1 de juny del 2014 a l'1 de juny de 2015, no només inclou els salaris pels contractes televisius, sinó també tots els negocis paral·lels que han realitzat en aquest temps, gràcies, és clar, a la seva excel·lent imatge audiovisual.

Així, Vergara té una pròspera productora, Latin World Entertainment, de la qual és copropietària des del 1994 i que li proporciona avantatjosos beneficis. I el salt al capdavant de la llista de Cuoco-Sweeting es deu a l'espectacular revisió del seu salari a The Big Bang theory (ara cobra un milió de dòlars per episodi) i el seu contracte a Priceline.com (una gran agència de viatges).

Temes:

Sèries Cine