més de 40 víctimes

Tres dones més acusen Bill Cosby

Dues actrius i una exhostessa asseguren haver patit abusos sexuals per part del còmic

El còmic nord-americà Bill Cosby.

El còmic nord-americà Bill Cosby. / AP / JOHN MINCHILLO

2
Es llegeix en minuts

Dues actrius una hostessa retirada se sumen a les desenes de dones que han acusat públicament el comediant Bill Cosby d'haver abusat sexualment d'elles, segons van declarar ahir en una roda de premsa a Los Angeles.

Les presumptes víctimes del cèlebre actor, qui fins ara ha negat les acusacions, van explicar davant les càmeres com Cosby va abusar d'elles.

L'actriu Eden Tirl va dir que Cosby la va assaltar al vestuari durant un rodatge d''El xou de Bill Cosby', mentre que en el cas de Linda Ridgeway, que va sortir a la pel·lícula 'The Mechanic' (1972), el suposat atac va tenir lloc en el transcurs d'una entrevista per aconseguir un paper.

L'exhostessa Colleen Hughes va declarar que va anar amb Cosby a una habitació d'hotel on presumptament hauria sigut drogada i on es va despertar hores després amb semen a l'esquena i a altres parts del cos.

ESCÀNDOL MEDIÀTIC

Les dones van comparèixer a l'empara de l'advocada Gloria Allred, que representa més de 21 demandants en aquest cas contra Cosby, que es va convertir en un escàndol mediàtic a finals de l'any passat.

Segons la revista 'People', més de 40 dones han afirmat que van patir abusos sexuals per part de Bill Cosby, en alguns casos després, suposadament, de ser drogades.

Cosby ha sigut citat pel jutge per testificar sota jurament a l'octubre en el cas d'una dona que l'acusa d'haver abusat sexualment d'ella quan era una adolescent de 15 anys el 1974, va informar l'advocada de la demandant, Gloria Allred.

CITAT PEL JUTGE

La demandant, la californiana Judy Hutch, que ara té més de 50 anys, acusa Cosby, de 78, de forçar-la a realitzar pràctiques sexuals amb ell a la mansió Playboy quan ella era menor d'edat.

Es tractarà de la primera vegada que el còmic hagi de fer una declaració jurada des que va esclatar l'escàndol al voltant dels seus presumptes abusos a algunes desenes de dones.

El 7 de juliol es van revelar documents judicials segons els quals Cosby va admetre sota jurament el 2005 haver adquirit sedants per administrar-los a dones amb qui volia mantenir relacions sexuals.

Els documents pertanyen a un judici al qual l'actor va haver de fer front fa 10 any quan una dona el va acusar d'haver abusat sexualment d'ella després de drogar-la amb un sedant.

35 VÍCTIMES, EN PORTADA

El 27 de juliol, la revista 'New York Magazine' va publicar en portada les fotografies de 35 dones que asseguren haver sigut víctimes d'abusos sexuals per part de Cosby i que van detallar les seves acusacions a l'interior de la revista.

Notícies relacionades

Les dones van sortir fotografiades en blanc i negre i assegudes en la mateixa postura al costat d'una cadira buida que representava altres dones que no han pogut fer públiques les seves acusacions.

L'intèrpret va ser durant les dècades del 1960, 70 i 80 el referent de la comèdia televisiva als EUA i 'El xou de Bill Cosby' va crear un precedent a la petita pantalla, un programa que va emetre la cadena NBC, que ja va anunciar que arran dels escàndols sexuals no tornarà a treballar amb Bill Cosby.

Temes:

Bill Cosby