estrella en dificultats

Bill Cosby, citat per declarar per un cas d'abusos sexuals del 1974

El còmic haurà de testificar sota jurament davant el jutge a l'octubre, la primera vegada des que va esclatar l'escàndol

El còmic nord-americà Bill Cosby.

El còmic nord-americà Bill Cosby. / AP / JOHN MINCHILLO

1
Es llegeix en minuts

El comediant nord-americà Bill Cosby ha sigut citat pel jutge per testificar sota jurament a l'octubre en el cas d'una dona que l'acusa d'haver abusat sexualment d'ella quan era una adolescent de 15 anys el 1974, ha informat avui l'advocada de la demandant, Gloria Allred.

La demandant, la californiana Judy Hutch, que ara té més de 50 anys, acusa Cosby, de 78, de forçar-la a realitzar pràctiques sexuals amb ell a la mansió Playboy quan ella era menor d'edat.

Cosby haurà de respondre a les preguntes que li formuli Allred el 9 d'octubre, mentre que Hutch compareixerà el 15 d'aquest mateix mes per respondre a les qüestions que li plantegin els advocats de Cosby.

DECLARACIÓ JURADA

Es tractarà, per tant, de la primera vegada que el còmic haurà de fer una declaració jurada davant un jutge des que va esclatar l'escàndol al voltant dels seus presumptes abusos a unes quantes desenes de dones al llarg de la seva carrera.

El 7 de juliol es van revelar uns documents judicials segons els quals Cosby va admetre sota jurament el 2005 haver adquirit sedants per administrar-los a dones amb les quals volia mantenir relacions sexuals.

Els documents pertanyen a un judici al qual l'actor va haver de fer front fa 10 anys quan una dona el va acusar d'haver abusat sexualment d'ella després de drogar-la amb un sedant.

CONFESSIÓ FA 10 ANYS

"Quan vostè va adquirir els sedants, ¿tenia al cap fer-los servir amb dones joves amb qui volia mantenir relacions sexuals?", va preguntar l'advocada de l'acusació a Cosby en aquella ocasió. I l'actor afroamericà va respondre afirmativament.

El 27 de juliol, la revista 'New York Magazine' va publicar en portada les fotografies de 35 dones que asseguren haver sigut víctimes d'abusos sexuals per part de Cosby, i que van detallar les seves acusacions.

Notícies relacionades

Les dones van aparèixer fotografiades en blanc i negre i assegudes en la mateixa postura, al costat d'una cadira buida que representava altres dones que no han pogut fer públiques les seves acusacions.

L'intèrpret va ser durant les dècades del 1960, 1970 i 1980 el referent de la comèdia televisiva als EUA i 'El xou de Bill Cosby' va crear un precedent a la petita pantalla, un programa que va emetre la cadena NBC, la qual ja va anunciar que a causa dels escàndols sexuals no tornarà a treballar amb el comediant.

Temes:

Bill Cosby