ELS DIJOUS A LA NIT

Torna la sèrie 'Porca Misèria'

Joel Joan va dirigir la comèdia, amb joves actors com Anna Sahun i Roger Coma

1
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN
BARCELONA

Dos anys després de finalitzar amb gran èxit Plats bruts (sis temporades, del 1999 al 2002), l'actor, guionista i director Joel Joan es va llançar, ja en solitari i sense la seva parella Jordi Sánchez al costat, a la piscina d'una comèdia dramàtica generacional, sense tant d'humor com aquella: Porca Misèria, que TV-3 repesca des d'avui, els dijous, a les 23.35 hores.

Notícies relacionades

Centrada en els problemes quotidians d'un grup de joves d'uns 30 anys, el títol de la sèrie feia referència a la popular expressió italiana i al porquet Misèria, que viu amb el protagonista, el Pere (Joel Joan), un guionista de televisió més aviat  descentrat i maltractat per una vanitosa presentadora:  Mercè Sampietro, la intrigant matriarca de La Riera.

La ficció va tenir quatre temporades, del 2004 al 2007, i va comptar amb una pila de joves actors: Anna Sahun (parella de Joel Joan en la vida real, que treballa a La Riera), Roger Coma, Julio Manrique, Mercè Martínez (també a La Riera), Olalla Moreno i Clara Segura, entre altres. L'estrena de la sèrie, que va constar de 13 capítols de 50 minuts, va aconseguir diverses puntes d'audiència, amb una mitjana de 605.000 espectadors i el 21,9% de quota de pantalla. La segona temporada va tenir 539.000 fans i el 17,7% de mitjana; la tercera va baixar a 488.000 i el 16,8%, i la quarta i última va caure fins a les 431.000 persones i el 15,1%. A diferència de Plats bruts, que TVC ha reposat en nombroses ocasions, aquesta és el primer cop que repeteix Porca Misèria.

Temes:

Sèries