NOUS PROJECTES

A-3 TV converteix en sèrie la novel·la d'èxit 'Apaches'

Alberto Ammann i Verónica Echegui ja en roden l'adaptació televisiva

Alberto Ammann, Verónica Echegui i Eloy Azorín, protagonistes de la sèrie d’Atresmedia ’Apaches’.

Alberto Ammann, Verónica Echegui i Eloy Azorín, protagonistes de la sèrie d’Atresmedia ’Apaches’. / ATRESMEDIA

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Antena 3 ha ben entès que moltes de la novel·les que arrasen a les llibreries amaguen històries amb ànima de sèrie televisiva. Si fa un any i mig es va apuntar un punt amb El tiempo entre costuras, ara procurarà fer el mateix amb Apaches, una ficció de 12 capítols, basada en la novel·la homònima de Miguel Sáez Carral, que roda aquests dies amb la intenció d'estrenar-la la tardor que ve. A part de l'aval que suposa l'exitàs d'aquest llibre autobiogràfic, compta amb una nòmina d'actors carregada de cares cinematogràfiques, com Alberto Ammann (Celda 211), Verónica Echegui (Jo soy la Juani), Nerea Barros (La isla mínima) i Lucía Jiménez (Sangre de mayo). Els televisius Eloy Azorín (Sin identidad) i Paco Tous (Los hombres de Paco) tanquen aquest cercle virtuós interpretatiu.

Com no podia ser d'altra manera per la seva condició de guionista de sèries televisives, Sáez (Sin tetas no hay paraísoAl salir de clase...) s'ha implicat totalment en el projecte i ha assumit tant els guions com una gran part de la producció executiva, que comparteix amb New Atlantis (Víctor Ros). En aquest sentit, ha procurat ser molt fidel a la novel·la, en la qual es narra la terrible experiència per la qual va haver de passar juntament amb la seva família. La història arrenca els anys 90, quan un jove i prometedor periodista (Miguel mateix, interpretat per Ammann) es veu obligat a tornar al madrileny barri de Tetuán per salvar de la ruïna la seva família i venjar el seu pare, que ha sigut víctima de l'avarícia d'uns socis que l'estafen i estan a punt d'acabar amb la seva vida. Per recuperar el que li han robat busca l'ajuda d'un antic amic de la infància (Azorín), que s'ha convertit en un petit delinqüent. Junts comencen a atracar les joieries i les fàbriques de rellotges d'aquells que van provocar la ruïna econòmica i física del pare.

Notícies relacionades

Gairebé sense voler-ho, al novel·lar la seva vida a Sáez li va sortir un guió televisiu impecable. «La veritat és que em vaig voler apartar una mica del meu ofici escrivint la novel·la, però pel que es veu no he pogut superar la deformació professional després de tant de temps fent guions de sèries», va comentar ahir a aquest diari l'autor d'Apaches.

SECRETISME / El que continua sent una incògnita és si Sáez va estar ficat en les tenebroses històries que narra el llibre. «Hi ha una gran part de veritat, però també hi ha ficció», va advertir l'escriptor, qui ni tan sols ha desvelat el seu gran secret als actors que participen a la sèrie.