CINE

'Pan y rosas', de Ken Loach, i 'Los crímenes de Oxford', d'Álex de la Iglesia

Adrien Brody protagonitza ’Pan y rosas’.

Adrien Brody protagonitza ’Pan y rosas’.

1
Es llegeix en minuts
Crítiques de Txerra Cirbián / Barcelona

'Pan y rosas', un drama sobre la immigració mexicana als EUA del director britànic Ken Loach, és del més destacat de l'oferta cinematogràfica d'avui dilluns. Una proposta que es complementa amb el film d'acció 'Herida abierta' (La Sexta, 22.30), protagonitzada per Steven Seagal; la comèdia '¡Porque lo digo yo!' (Divinity, 22.30), amb Diane Keaton i Mandy Moore al capdavant del repartiment, i la pel·lícula d'intriga firmada per Álex de la Iglesia 'Los crímenes de Oxford' (Divinity, 0.45), interpretada per Elijah Wood i Leonor Watling.

Drama

Pan y rosas

Loach i la immigració mexicana

22.00 LA 2

Notícies relacionades

Direcció: Ken Loach Actors: Pilar Padilla, Adrien Brody, Elpidia Carrillo, Jack McGee, George López, Alonso Chávez, Lillian Hurst, Mayron Paye País: Regne Unit (2000) 110 minuts

Ken Loach agafa prestat el lema d'una llegendària vaga minera nord-americana del 1912 ("volem pa, però també roses") per aplicar-lo al cas dels immigrants il·legals dels EUA. Una jove mexicana arriba a Los Angeles, on la seva germana neteja oficines des de fa temps, una feina que ella també accepta de mala gana per poder sobreviure. Però quan la noia coneix un activista que lluita per la legalització dels sense papers, la seva actitud resignada canvia.