casos dels anys 70 i 80

S'acumulen les acusacions a Bill Cosby per abusos sexuals

En l'última setmana cinc dones més han denunciat agressions

El popular còmic Bill Cosby, de 76 anys i amb barba, en una imatge recent.

El popular còmic Bill Cosby, de 76 anys i amb barba, en una imatge recent.

2
Es llegeix en minuts

Les acusacions contra el còmic Bill Cosby per abusos sexuals s'han multiplicat aquesta setmana, en què cinc dones més han fet públiques les suposades agressions que van tenir lloc en les dècades del 1970 i el 1980.

En una roda de premsa feta ahir a Los Angeles, la coneguda advocada Gloria Allred va presentar tres presumptes víctimes de Cosby que van explicar com l'actor les va drogar i es va excedir sexualment amb elles quan estaven inconscients, segons va publicar 'The Hollywood Reporter'.

Segons la versió dels fets de dues de les dones, quan Cosby es va interessar per elles eren joves (una era menor d'edat) i aspiraven a tenir una carrera com a model i actriu.

Una de les dones, Beth Ferrier, va assegurar que durant mesos va mantenir una relació amb Cosby, una altra que es feia dir Chelan va dir que es va posar al llit amb Cosby, qui li havia donat una pastilla, va perdre el sentit i es va despertar hores després sense saber què havia passat.

1.500 DÒLARS

"El pare diu que t'aixequis", va relatar la dona a qui després Cosby va donar 1.500 dòlars.

Dimarts, la coneguda exmodel Janice Dickinson va declarar a CNN que el 1982 va sopar amb Cosby, en qui confiava perquè la pogués ajudar a tenir una carrera a la televisió, i va explicar que ell li va donar una pastilla que va dir que l'ajudaria a alleujar uns dolors menstruals.

"L'últim que recordo és haver perdut el coneixement i que Cosby estava sobre meu com el monstre que és", va explicar Dickinson, que just acabava de sortir de rehabilitació per alcoholisme.

Dimarts una altra dona va presentar una denúncia contra l'actor, a qui va acusar d'assaltar-la sexualment a la mansió de Playboy a Los Angeles el 1974 quan tenia 15 anys.

ACORD DEL 2006

Aquests casos se sumen a més d'una desena d'acusacions públiques similars contra Cosby, que ja el 2006 va arribar a un acord extrajudicial amb Andrea Constand, que el va denunciar per violar-la i drogar-la.

Els presumptes abusos de Bill Cosby es remunten, segons els testimonis de les denunciants, fins al 1965, i per tant en molts casos els delictes haurien prescrit, raó per la qual l'advocada Gloria Allred va demanar a Cosby que, si realment era innocent, renunciés a la protecció que li brinda la llei i afrontés els fets de manera conjunta.

Allred va demanar a Cosby que establís un fons de 100 milions de dòlars perquè qualsevol dona que demostrés davant un tribunal que va ser víctima dels seus abusos pogués rebre una indemnització.

Notícies relacionades

Per la seva part, Bill Cosby i els seus representants no han respost a l'onada d'acusacions, encara que l'actor sí que va renunciar dilluns al seu càrrec a la junta directiva de la Universitat Temple, a Filadèlfia (EUA), per considerar que era el més beneficiós per "als interessos de la universitat i els seus estudiants".

SUPORT DE WHOOPI GOLDBERG

A Twitter, Cosby va donar les gràcies aquesta setmana a l'actriu Whoopi Goldberg, que s'ha mostrat escèptica davant les acusacions contra l'actor.

Temes:

Bill Cosby