Àlex Monner i Michelle Jenner s'emporten els Fotogramas de plata de televisió

En cine, Maribel Verdú i Mario Casas han estat elegits els millors intèrprets

Àlex Monner, amb el Fotogrames de Plata.

Àlex Monner, amb el Fotogrames de Plata. / EFE / ALBERTO MARTÍN

3
Es llegeix en minuts

Els actors Àlex Monner i Michelle Jenner han estat escollits millors actors de televisió pels lectors de la revista Fotogramas, que ahir a la nit va entregar els seus premis als intèrprets de la petita i la gran pantalla. Monner va rebre el guardó pel seu paper de Lleó a la sèrie de TV-3 'Polseres vermelles' (ficció que ha emès per a tot Espanya Antena 3 TV), i Jenner, pel seu personatge de la jove reina de Castella a la 'Isabel' de TVE-1.

En l'apartat de cine, l'actriu Maribel Verdú per la 'Blancaneus' muda de Pablo Berger, i l'actor Mario Casas pel seu personatge a 'Grupo 7', d'Alberto Rodríguez, van ser elegits millors intèrprets de cine d'aquest any gràcies a la votació dels lectors de la revista Fotogramas.

La cinta del realitzador basc torna a assaborir l'èxit després d'aconseguir 10 premis Goya, i endur-se ahir el premi a la millor pel·lícula espanyola del 2012, en una cerimònia celebrada a la sala Joy Eslava de la capital, que va ser presentada per Anabel Alonso.

Verdú, que va prendre el guardó a Carmina Barrios i Belén Rueda, va voler dinar les gràcies i llançar un missatge al seu director a 'Blancaneus': "O repeteixes amb mi o no mengis pomes en la teva vida, perquè potser alguna estarà enverinada. És el màxim luxe per a una actriu treballar amb tu".

Per la seva part, un absent Mario Casas, que hauria rebut el premi de mans de l'actriu Blanca Suárez, el va voler dedicar al seu company de repartiment  'Grupo 7', Antonio de la Torre.

CATEGORIA DE TEATRE

La gala també va reconèixer Blanca Portillo i José Sacristán, en la categoria de teatre. "Estic molt contenta perquè aquest treball està suposant un somni fet realitat", ha assegurat Portillo, que ha recollit el seu guardó pel seu paper a l'obra 'La vida es sueño', on l'actriu va assumir, per primera vegada en la història de l'obra de Calderón de la Barca, el paper de Segismundo. Sacristán va ser premiat per la seva interpretació a 'Yo soy Don Quijote de la Mancha'.

A més, el cineasta i escriptor Gonzalo Suárez, autor de pel·lícules com 'Remando al viento' o 'Don Juan en los infiernos', va rebre el premi especial homenatge, i 'Holy Motors', de Leos Carax, el de millor film estranger.

HOMENATGE A GONZALO SUÁREZ

Pedro Almodóvar va ser l'encarregat de presentar Suárez, a qui va descriure com "una mirada sempre oberta a l'aventura i el misteri". Un guant que va recollir el cineasta i escriptor, que va recordar els anys 60 i el seu cine "impossible". "Em vaig proposar canviar el cine i el que vaig aconseguir és canviar-me jo mateix", ha confessat.

En la mateixa gala, 'Blancaneu', guanyadora de 10 Goya, ha sumat a les seves vitrines un nou guardó en l'exitosa carrera d'aquesta adaptació muda i en blanc i negre del tradicional conte dels germans Grimm.

Juan Antonio Bayona ha estat l'encarregat de rebre Pablo Berger, que ha volgut reconèixer que abans de director, és espectador, i ha dedicat el seu premi a tots els cineastes que han fet la seva pel·lícula aquest any i als que ho estan intentant.

Alberto Ammán, Álex González i Adriana Ugarte van fer el mateix a l'entregar el guardó a millor film estranger a 'Holy Motors', de Leos Carax, elegida per 41 crítics del setè art convidats per la revista.

BROMA SOBRE ELS GOYA

Notícies relacionades

"¿Només hi ha un sobre avui? Si algú va entendre allò dels Goya, que ho expliqui", va  dir fent broma  Anabel Alonso, la presentadora, crítica amb la pujada de l'IVA a cultura, dant Ugarte, que en l'íltima edició dels premis va protagonitzar un error en l'entrega a la millor cançó original amb l'actor Carlos Santos.

Finalment, María Valverde, que va valorat que sigui el públic qui decideixi els Fotogrames, va rebre la distinció a l'intèrpret més buscat pels lectors de la pàgina web de la revista especialitzada.