DIVULGATIU

Sara Loscos presentarà a TV-3 les històries de la sèrie 'GosSOS'

El programa s'emetrà a l'estiu després d'un llarg càsting per triar els gossos

1
Es llegeix en minuts
JOSEP SALLENT / ÒDENA

M'acabo de divorciar i he d'anar a un pis de lloguer amb el meu fill de 3 anys. No ens podem emportar la Lluna i, per això, hem recorregut a TV-3 perquè ens ajudi". Podria semblar que Sílvia Mora pertany a una protectora d'animals, però, en realitat, intervé en la docusèrieGosSOS, que la cadena autonòmica catalana emetrà a l'estiu, en horariprime time. Sara Loscos, presentadora deLoops(El 33), se situarà al capdavant de l'espai, de format similar aVeterinarisiBèsties.

El programa, d'11 entregues, mostrarà propietaris de gossos que, per motius de força major, es veuen obligats a donar-los a altres famílies perquè els cuidin. L'objectiu és sensibilitzar la població sobre la tinença responsable dels animals, una meta que es fa necessària sobretot a l'estiu, quan es registren més casos d'abandonament de gossos.

"A mi m'encanten els gossos. Crec que si no m'agradessin no podria fer aquest programa, perquè avui ja vaig plena de pèls i baves", explica Loscos, durant el càsting que TV-3 va organitzar fa uns dies a l'Hospital Veterinari de Catalunya, a Òdena (Anoia), per triar vuit dels gossos que intervindran en l'espai.GosSOStambé escollirà dos exemplars que es troben en protectores d'animals.

UNA PRÀCTICA HABITUAL "Podrem remoure una mica la consciència sobre l'abandonament dels gossos al nostre país, on, lamentablement, aquesta pràctica encara és força freqüent", va afegir la presentadora. Xavier Abad, director del programa --creat per la productora sueca Strix Television--, va insistir en el tema: "A Suècia i Finlàndia l'abandonament d'animals és zero".

Notícies relacionades

Els veterinaris i els etòlegs van comprovarin situque els animals tinguessin la documentació en regla i el xip, i que es trobessin en bon estat de salut. Al recinte també hi era el Bach, un Bovier de Berna d'Eduard Bach. "És de la meva dona, però ella pateix un problema de salut i no el podem cuidar. Estarà millor amb una altra família", va dir.

Abad, que va supervisar cada un dels passos del càsting, va explicar la mecànica deGosSOS, que també mostrarà les històries personals dels participants: "El propietari haurà d'elegir dos dels candidats que hagin trucat al programa per adoptar un gos. Cada un conviurà amb ell durant 24 hores i l'amo decidirà a qui l'entrega finalment.