Secció recomanada per

El mode fosc del mòbil: Així el pots activar
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ús descontrolat dels ‘smartphones’ està provocant que cada vegada més joves tinguin problemes de visió. Un estudi publicat a la revista científica de l’‘American Academy of Ophtalmology’ va revelar que per al 2050 prop de 5.000 milions de persones tindran miopia, cosa que suposa gairebé el 50% de la població mundial.

Tot i que són molts els factors que influeixen en aquest problema, està clar que l’excés d’hores que passem davant la pantalla de l’ordinador, la tablet, o el telèfon mòbil és crucial. Per pal·liar-ho, ja fa temps que els desenvolupadors van començar a treballar en l’anomenat mode fosc per a ordinadors i dispositius mòbils.

Aquesta opció permet canviar la paleta de colors del fons de pantalla d’un dispositiu per una de més fosca, perquè no hi hagi un contrast tan fort amb el text, imatges o la resta de contingut.

El també conegut com a mode nit és molt útil per a tots aquells usuaris que tinguin algun problema visual, que utilitzin el mòbil en entorns d’escassa il·luminació o simplement que passin molt temps amb el telèfon.

Els avantatges d’aquest mode fosc són molts, tot i que poden resumir-se en dos: estalvi d’energia (aquesta paleta de colors redueix considerablement el consum de bateria a l’emetre menys llum) i una menor fatiga visual.

Com es pot activar el mode fosc en l’iPhone

El mode fosc dels iPhones  és en realitat una opció amb què podràs veure la pantalla del teu dispositiu en colors invertits. Això canviarà el to de la majoria de les teves aplicacions. Les imatges i altres elements també es veuran amb els colors invertits com si d’un negatiu es tractés.

Com es pot activar el mode fosc a Android.

Si tens un ‘smartphon’ podràs activar el mode fosc a la barra d’ajustos ràpids de la part superior de la pantalla o entrant a Ajustos > Pantalla > Tema > canviar el Clar per l’Obscur.

¿Com es pot activar el mode fosc en les aplicacions del telèfon?

Són moltes les aplicacions que estan treballant en un tema fosc que, si no ha arribat ja, ho farà en els pròxims mesos. WhatsApp és una de les últimes apps a afegir-se a aquesta alternativa.

WhatsApp

El mode fosc et permet canviar el tema a WhatsApp, de color blanc a negre. Obre WhatsApp i toca la icona de més opcions > Ajustos > Xats > Tema. Tria una de les següents opcions: Fosc: Toca Fosc > OK.

També pots optar que sigui una cosa automàtica quan el mòbil detecti per la falta de llum que és millor el mode fosc. En aquest cas fes clic a ‘Predeterminat del sistema: Activa el mode fosc de WhatsApp perquè concordi amb els ajustos del dispositiu’. Whatsapp es posarà en mode fosc quan el mòbil vegi necessari el seu ús.

Twitter

Tot i que aquesta xarxa social ja comptava amb un ‘dark mode’ per als mòbils Android des del 2016, fa només un parell de mesos que Twitter va confirmar l’arribada d’una nova versió per a tots els dispositius, inclosos els d’Apple.

Aquest mode, més fosc i adaptat a condicions nocturnes, pot activar-se en el perfil d’usuari de l’aplicació. Només hauràs d’anar a Ajustos i privacitat > Pantalla i so i activar l’opció ‘Dark mode’. Després d’activar aquesta versió apareixerà una versió molt més fosca anomenada ‘Lights Out’.

Youtube

Si ets dels que es queda fins i a les tantes veient vídeos a Youtube, el mode fosc d’aquesta aplicació t’evitarà algun mal de cap. Per activar aquesta versió i deixar descansar els teus ulls una estona, només hauràs d’anar al teu compte > Ajustos > activar el Tema fosc.

Això sí, aquesta opció només està disponible a través de la versió de Youtube 13.35.51 o posteriors.

Facebook Mesesenger

Notícies relacionades

El mode fosc de Facebook Messenger va arribar fa quatre anys a través d’un ‘easter egg’ que permetia activar-lo si els usuaris enviaven l’emoji d’una lluna creixent en un xat.

No obstant, no va ser fins un mes després quan Facebook Messenger va introduir formalment aquesta versió en color negre i gris. El mode fosc de l’‘app’ es pot activar directament des del menú d’ajustos, a través de l’opció ‘dark mode’.