Secció recomanada per

Atac cibernètic

La UAB seguirà sense connexió a internet fins dilluns

Els tècnics informàtics de la universitat no preveuen una data perquè es restableixin tots els serveis

La UAB seguirà sense connexió a internet fins dilluns

ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts

Els serveis informàtics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) seguiran sense connexió a internet almenys fins dilluns 18, després de l’atac informàtic que va patir el centre l’11 d’octubre.

Recuperació progressiva

Segons ha informat el Departament de Comunicació de la UAB a EFE, els tècnics informàtics de la universitat no preveuen una data concreta perquè es restableixin tots els serveis, però creuen que la connexió a internet serà el primer servei que s’aconseguirà recuperar.

A partir d’avui divendres, s’implementarà un sistema de triatge per als ordinadors personals. Els dispositius que no hagin superat aquest triatge no es podran connectar a la xarxa wifi de la setmana que ve.

Detectar el grau d’afectació

Segons el comunicat de la Universitat Autònoma de Barcelona, els serveis informàtics continuen treballant conjuntament amb l’Agència Catalana de Ciberseguretat i una empresa especialitzada per detectar el grau d’afectació.

Segons ha explicat el consultor en ciberseguretat d’Andubay, Nico Castellano, al programa ‘Els matins’, de TV-3, es tracta d’un cibersegrest, d’un atac de ‘ransomware’, que pot durar mesos. Els delinqüents demanen un rescat de 3 milions d’euros. Al contrari, el rector de la UAB, Javier Lafuente, ha confirmat que no han contactat amb els responsables –ni ho faran– i no els consta quant demanen.

Les tasques administratives i les classes presencials s’estan desenvolupant amb relativa normalitat i es poden utilitzar els ordinadors sempre que s’hagin desconnectat de la xarxa abans d’encendre’ls. De tota manera, es poden utilitzar els serveis de Teams, l’Office i el correu institucional, però, si es tanca la sessió, no es pot tornar a entrar.

Actes posposats

Notícies relacionades

L’atac cibernètic ha afectat altres àmbits a part de les classes teòriques i pràctiques. Per exemple, s’ha posposat la resolució del premi Autònoma Actua, l’assignació dels tutors dels treballs de final de grau per als alumnes de quart i algunes graduacions, ja retardades per la Covid, estan pendents de confirmació.

La universitat ha creat un nou portal web temporal i un canal de Telegram per poder consultar qualsevol novetat en relació amb l’atac cibernètic.