Secció recomanada per

AJUDA A CASA

iRobot presenta Roomba j7+, més intel·ligent i personalitzable

Es tracta de l’equip amb més capacitat per pensar i actuar per si mateix, identifica obstacles i evita imprevistos

iRobot presenta Roomba j7+, més intel·ligent i personalitzable
5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa molt temps que l’empresa iRobot i els seus equips Roomba sorprenen amb salts qualitatius importants en el desenvolupament de robots domèstics i, en aquesta ocasió amb el llançament de Roomba j7+, ho han tornat a aconseguir. L’aparell està ben preparat per donar als usuaris la possibilitat de tenir un control més gran sobre la neteja, alhora que les noves funcions de la plataforma iRobot Genius 3.0 Home Intelligence gestiona una personalització més gran sobre el procés de neteja, per tenir la casa al gust de cadascú. Un avantatge addicional és que aquesta tecnologia està ja disponible, no només en el nou llançament, sinó a tots els robots amb connexió wifi de la companyia.

Sistema col·laboratiu

El magistral Roomba j7+ ha sigut pensat per integrar-se a casa sense donar problemes i oferir solucions de neteja. Això és així atesa la seva capacitat per pensar per si mateix, és col·laboratiu i ofereix un rendiment sense precedents, de moment.

Ho avala la tecnologia iRobot Genius 3.0 amb Navegació PrecisionVision, que aconsegueix que es torni més intel·ligent amb cada ús. Aprèn com desplaçar-se millor pel terra de casa, recordant habitacions específiques i determinats mobles, per netejar en aquelles zones en les quals més es necessita. És capaç de començar a treballar automàticament quan l’usuari surt de casa i atura la neteja quan s’està de tornada. Roomba j7+ es pren el temps necessari per entendre les preferències de neteja, aprendre normes, a través de preguntes i respostes per obtenir feedback, recordant com ha de reaccionar en el futur. Reconeix i evita els cables i els imprevistos de les mascotes, donant la tranquil·litat que el treball es realitzarà correctament.

«Entenem que els entorns domèstics i els estils de vida són únics i que és important oferir productes intel·ligents i senzills d’utilitzar que pensin per si mateixos respectant les normes de la casa establertes per l’usuari», ha assenyalat Colin Angle, president i conseller delegat de iRobot durant la presentació del robot. Com s’assegura des de la companyia: «Proporciona més nivells de personalització, noves automatitzacions per a la llar i la capacitat de fer-se més intel·ligent amb el pas del temps, cosa que li permet oferir una experiència de neteja intuïtiva perquè les persones tinguem més temps».

Intel·ligència artificial aplicada

Disponible en tota la gamma de robots aspiradors i fregaterres de la firma, la tecnologia iRobot Genius amplia de manera significativa les capacitats de neteja, gràcies a la integració de la intel·ligència artificial. Les últimes funcions digitals incloses al iRobot Genius 3.0, que són compatibles amb el Roomba j7+, inclouen:

Netejar quan la casa aquesta buida, aprofitant els horaris de treball o d’oci programat. Utilitzant els serveis de localització del telèfon, els usuaris poden crear un límit definit al voltant de la seva casa perquè el seu smartphone faci que el robot comenci a netejar automàticament (i s’aturi) quan el seu telèfon surti o torni al límit.

Assessorament en el mapatge i suggeriment de nom per a les habitacions. El robot pot guiar en la posada en marxa inicial i en els treballs de neteja posteriors per personalitzar el seu Mapa Intel·ligent, assegurant-se que estigui optimitzat per navegar de forma eficient per la llar. Fins i tot facilitarà la personalització recomanant les etiquetes de les habitacions per actuar amb més precisió.

Estimació del temps de neteja. Els models de la marca amb mapatge intel·ligent Imprint Smart Mapping poden estimar quant de temps durarà un determinat procés de neteja, perquè l’usuari pugui prendre les decisions més adequades.

Treball silenciós. L’usuari pot demanar a l’aparell que no faci soroll mentre va i ve realitzant els treballs de neteja. La funció de Desplaçament Silenciós apagarà els components d’aspiració quan se li ordeni.

Segons l’opinió de Keith Hartsfield, director de producte de iRobot: «Amb tecnologia Genius, Roomba j7+ incorpora moltes de les demandes que sabem que els nostres usuaris busquen en un robot de primer nivell. S’adapta a les necessitats de l’usuari, neteja en funció de les preferències individuals i els horaris i es torna més intel·ligent amb el temps».

Nombroses capacitats

A més d’aprendre’s la casa, està preparat per reaccionar al que hi ha en temps real, és a dir, identifica i evita obstacles comuns, com cables o deposicions de mascotes. Amb la capacitat d’identificar i anticipar-se a les parets i els mobles, també és capaç d’alentir la seva aproximació per realitzar una neteja suau al voltant d’objectes i al llarg de les cantonades. Combinant aquesta funcionalitat amb el mapatge intel·ligent, aprèn el pla d’una casa, donant la possibilitat per elegir quines habitacions es netegen i quines no. Se li pot donar ordres mitjançant veu.

Obedient i previsor

La neteja millora com més s’utilitza el robot, això és així gràcies a la intel·ligència que li permet pensar per si mateix proporcionada per iRobot Genius. Aprèn de forma interactiva i s’adapta a les preferències dels usuaris, per mantenir l’espai domèstic a gust de la família. Més encara, quan identifica un imprevist o obstacle, enviarà una foto a l’aplicació perquè l’usuari ordeni el que ha de fer: evitar-lo o netejar al voltant. També és possible donar-li indicacions sobre com ha de manejar aquests obstacles en el futur, cosa que ajuda a assegurar que completarà amb èxit el treball.

Atès que aprèn com es desitja netejar, pot oferir automàticament suggeriments personalitzats, fins i tot tenint en compte els moments en què la llar pot necessitar una neteja més freqüent, com són les temporades de muda de cabell de mascotes o la temporada d’al·lèrgies. I com que recorda les habitacions i els moments específics en què se sol netejar, està preparat per suggerir horaris i zones personalitzades, com pot ser netejar la cuina després de l’esmorzar.

Autoneteja

Integra el sistema d’autobuidatge Clean Base, acabat en metall polit. Aquest ha sigut redissenyat des de zero perquè hi càpiga sota les taules i ocupi menys espai. Afegeix un emmagatzemament ocult perquè sempre es tingui una bossa extra preparada per utilitzar.

Notícies relacionades

La torre d’autobuidatge permet oblidar-se de l’aparell durant uns 60 dies.

Preu

Roomba j7+ amb sistema d’autobuidatge ja està disponible a un preu de 999 euros. També es pot comprar sense Clean Base per 749 euros.