Secció recomanada per

TECNOLOGIA PER A L’OCI

Així són els nous auriculars sense fil de Google

Els Google Pixel Buds A-Series es posen a la venda al nostre mercat per menys de 100 euros

El dispositiu està preparat per traduir les converses en temps real en més 40 idiomes

Així són els nous auriculars sense fil de Google
4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Google acaba de presentar els Pixel Buds A-Series, una cuidada actualització dels seus primers auriculars sense fil, que el que no canvien és la seva òptima qualitat de so i que, a més, afegeixen la funció per veu de l’Assistent de Google i la traducció de les converses en temps real.

Millores destacades

Segons informa la mateixa companyia, la majoria de les persones defineixen el bon so com a ple, nítid i natural, característiques que ja han aconseguit en altres dispositius, com el Nest Audio, i que també s’han assolit, segons es posa de manifest en les proves realitzades al producte, als Pixel Buds A-Series. Els controladors dinàmics de 12 mm de disseny adaptat generen un so com el que busquen la majoria de consumidors, amb la possibilitat de potenciar els baixos mitjançant la funció de Reforç de Graves.

Per acostar-se al màxim al bon so, els de Google han escanejat milers d’orelles i han dissenyat els auriculars perquè encaixin amb seguretat i sense molestar durant l’ús. S’ha d’ndicar que s’hi han incorporat uns orificis de ventilació que redueixen la pressió a l’orella. Cada un dels auriculars es connecta al dispositiu principal reproductor i té una potència de transmissió individual per mantenir la nitidesa.

Resposta intel·ligent

Una de les prestacions més satisfactòries de l’ús quotidià és la funció So Adaptable, que apuja i abaixa el volum automàticament depenent del soroll ambient. Una cosa útil quan es passa d’escenaris tranquils a espais sorollosos.

Quant a la resposta en trucades, s’ha d’assenyalar que el model utilitza micròfons amb tecnologia de formació de feixos que se centren només en la veu, evitant recollir el soroll ambient. Aquesta tecnologia brinda claredat en les trucades (tot i que, òbviament, la seva qualitat general depèn també de factors com la intensitat del senyal, l’entorn i la xarxa, entre d’altres).

Disseny i possibilitats

Els Pixel Buds A-Series recuperen l’icònic color blanc, afegint tocs grisos com a novetat, tot i que també estan disponibles en color oliva. Aquests colors estan inspirats en la naturalesa i aposten per tons relaxants, que evoquen una sensació de comoditat i assossec. Són resistents a la suor i a l’aigua.

Atès que les orelles de cada persona són diferents, s’hi inclouen coixins en tres mides, i és possible personalitzar els auriculars de botó perquè s’adaptin a la forma de l’orella. L’arc estabilitzador, que s’acobla a l’orella, permet que encaixin de forma més còmoda i segura, fins i tot quan s’està fent esport.

Ofereixen fins a cinc hores d’escolta amb una càrrega, o fins a 24 hores si s’aprofita tota la càrrega de l’estoig. Inclouen càrrega ràpida, per la qual cosa amb uns 15 minuts connectats a la xarxa s’obtenen fins a tres hores d’escolta.

Control per veu

Porten integrat l’Assistent de Google, així que amb un simple «Ei, Google» es podrà realitzar qualsevol tipus de consulta, modificar-ne el volum o demanar que llegeixi les notificacions.

Els avantatges que es demostren en l’ús quotidià es resumeixen també en la possibilitat d’obtenir la traducció en temps real de més de 40 idiomes, mentre s’utilitzi un telèfon Pixel o Android 6.0+. N’hi ha prou amb dir: Ei, Google, ajuda’m a parlar en francès per iniciar una conversa en aquest idioma.

Valors afegits

Gràcies a la integració dels transductors d’altaveu dinàmics de 12 mm dissenyats a mida, el model és capaç de gestionar un so nítid i natural que és factible millorar mitjançant el reforç de greus, que aporta potència addicional, quan sigui necessària.

És especialment interessant el seu disseny acústic híbrid, que combina les característiques dels auriculars de botó i dels intraaurals. Els coixins segellen les orelles i aïllen dels sorolls de l’exterior, per a un so potent. L’ús quotidià posa de manifest que la ventilació espacial redueix la sensació d’orella tapada i deixa passar el so ambiental, en cert nivell, per ser conscient en tot moment del que passa al voltant.

Bon disseny que s’adapta amb seguretat a l’orella. La funda de càrrega és petita i cap a la butxaca, i pel seu tacte suau i llis, es pot utilitzar fins i tot com una joguina antiestrès.

Com no pot ser de cap altra manera, són compatibles amb l’Assistent de Google, per la qual cosa es controlen per veu.

Es posen al mercat a un preu competitiu i ajustat si el que valorem és la seva relació qualitat-preu, ja que costen 99 euros.

Entre les seves millores destacades cal esmentar els dos micròfons amb tecnologia de conformació de feixos, que se centren en la veu quan s’està parlant, per la qual cosa les trucades tenen so clar, fins i tot en entorns sorollosos.

Entre les funcionalitats que ens han agradat hi ha la de So Adaptable, que ajusta el volum de manera dinàmica i subtil si detecta que l’entorn canvia de silenciós a sorollós, o viceversa. Una altra curiositat molt notable és que permeten escoltar traduccions en temps real.

Notícies relacionades

Els controls són tàctils, per la qual cosa és suficient tocar l’auricular de botó una vegada per reproduir o interrompre el contingut, dues vegades per saltar de pista o tres vegades per rebobinar.

L’autonomia permet arribar fins a cinc hores de temps de reproducció amb una càrrega, o fins a 24 hores amb la funda.