Secció recomanada per

AJUDA A CASA

Així és el Roborock S7, amb sistema de fregada sònica i mopa autoelevable

L’aparell, desenvolupat per la firma especialitzada en robòtica domèstica amb èmfasi en la navegació de precisió, ja està disponible al nostre mercat a un preu de 549 euros

Així és el Roborock S7, amb sistema de fregada sònica i mopa autoelevable
5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Roborock va presentar al públic el seu model S7 en una de les fires de tecnologia més importants del mercat, el CES de Las Vegas, un esdeveniment que ja va recollir la bona acceptació del producte, gràcies a novetats significatives com un sistema de fregada sònica i mopa autoelevable. El S7 ja està a la venda al nostre país a un preu de 549 euros.

Carta de presentació

El Roborock S7 compta amb un sistema de fregada sònica que frega el terra fins a 3.000 vegades per minut, cosa que permet treure les taques seques de suc o cafè. L’usuari pot graduar la intensitat d’aspirar i fregar des de l’aplicació. L’S7 detecta i esquiva les alfombres de forma automàtica quan està en mode fregada. Una vegada finalitzada la neteja de terres durs, pot elevar la mopa automàticament per continuar aspirant les alfombres. Segons el fabricant: «La comoditat i la profunditat en la neteja han sigut els elements claus al crear aquest producte».

L’empresa productora

Roborock és una companyia especialitzada en robòtica centrada en la navegació de precisió. Desenvolupa i produeix aspiradores robotitzades sota la seva pròpia marca, a més de crear-les per a una de les companyies tecnològiques orientals més destacades: Xiaomi. Actualment, Roborock està disponible a 40 països, 28 dels quals es troben a Europa, inclosos Alemanya, França, Espanya i el Regne Unit. La companyia opera en quatre ubicacions, amb oficines a Pequín, Xangai, Shenzhen i Hong Kong.

Característiques en detall

L’S7 pot presumir de ser el primer producte amb sistema de fregada sònica i amb la tecnologia d’elevació intel·ligent més ràpida del moment, amb l’objectiu de millorar els resultats de la neteja a casa. Amb una mopa que s’eleva de forma automàtica en presència d’alfombres i altres obstacles, l’equip simplifica l’experiència d’aspirar i fregar robòtics per proporcionar una sessió de neteja eficaç, sense interrupcions.

«El nostre objectiu amb cada producte de Roborock és la comoditat», assenyala  Richard Chang, CEO de Roborock. «En el passat, el procés de fregar amb robots ha sigut ardu, i necessitava temps i participació de l’usuari per establir barreres o zones restringides. L’S7 transforma aquesta experiència a través de la tecnologia de reconeixement de superfícies, dissenyada per aixecar automàticament el pal de fregar i evitar les alfombres. Amb aquest nou model, la fregada es torna més simple, i la neteja més profunda».

Avenços significatius

En les proves realitzades al producte, es posa de manifest que ens trobem davant un dels robots sònics més ràpids del mercat. El sistema desenvolupat per la marca es basa en vibracions d’alta velocitat, que poden arribar fins a 3.000 vegades/min, cosa que enforteix la capacitat de neteja al desintegrar les taques seques i difícils. Cal destacar que per aconseguir una òptima neteja, també s’ha augmentat la pressió que exerceix el pal de fregar sobre el terra.

Amb aquests valors el resultat és adequat per als estàndards actuals, a l’arribar-se a una neteja ràpida de terres i alfombres en una passada. Treballa amb la tecnologia anomenada VibraRise, que aixeca automàticament la mopa quan detecta alfombres. Aquesta característica, que és possible gràcies al sistema de reconeixement ultrasònic de Roborock, permet netejar terres durs i aspirar alfombres en una única sessió de neteja. El pal de fregar també s’eleva quan el robot s’està carregant, per això no es necessita una estoreta plàstic.

Format de control i prestacions

Mitjançant l’‘app’ dedicada, l’usuari pot decidir diferents intensitats de fregada, des de 1.650 vegades/min, 2.300 vegades/min fins a 3.000 vegades/min. S’hi ha afegit el mode de fregada profunda, amb la qual el robot frega la mateixa àrea dues vegades per proporcionar resultats millorats. El mapatge intel·ligent dona informes en temps real sobre la ruta exacta de l’equip durant cada neteja, cosa que ofereix informació sobre les àrees que es netegen i aspiren.

L’S7 és compatible amb Alexa, Google Home i Siri Shortcuts, i respon a ordres de veu per augmentar la comoditat de la seva utilització.

Una altra innovació és el raspall principal de goma que s’adhereix a terra per moure la brutícia. Combinat amb una succió de 2.500 Pa, també ofereix una neteja profunda de les alfombres.

L’S7 està disponible a Europa amb un PVP de 549 €.

Avantatges destacats

Tecnologia de vibració sònica: neteja fins a 3.000 cicles per minut per a una eliminació més eficaç de taques seques.

Elevació intel·ligent del pal de fregar: capaç d’aixecar alfombres de pèl curt per aspirar i evitar la brutícia encreuada.

Raspall flotant multidireccional: múltiples plans de moviment mantenen el raspall més a prop del terra per a la neteja profunda.

Succió intensa: aixeca la pols i els cabells dels terres, i els aspira de l’interior de les alfombres.

Navegació amb algoritmes de ruta adaptables: la navegació avançada crea mapes precisos, i els algoritmes treballen per trobar la ruta més ràpida.

Mapatge de diversos nivells i reconeixement automàtic d’habitació: mapa fins a quatre llars, amb cada habitació reconeguda automàticament.

Reconeixement ultrasònic d’alfombres: identifica on són, diu al pal de fregar que s’aixequi i mostra la seva ubicació en l’aplicació.

Valoració

La novetat destacada del producte és la millora del sistema de fregada gràcies a una mopa mòbil i nous sensors capaços de detectar si s’està netejant sobre una alfombra o una moqueta mitjançant sensor ultrasònic. També s’ha redissenyat el raspall d’arrossegament de la brutícia i s’ha substituït el raspall de fibra per un de material plàstic.

Com que ara la mopa s’eleva quan el robot està en repòs, ja no és necessari col·locar-hi una base de plàstic, ja que el terra no es mullarà.

L’aplicació i connexió de l’aparell a la xarxa i al mòbil resulten senzilles i s’hi veu l’estat de càrrega del robot, l’àrea coberta pel procés de neteja i el temps que fa que hi treballa.

És més silenciós que els models anteriors de la marca i el nou raspall amb material flexible de plàstic recull més brutícia i té menys dificultats, ja que s’enreda menys amb objectes del tipus de fils o cabells. També evita millor les zones amb cables i obstacles similars.

És possible triar entre diferents intensitats de fregada (lleu, moderada o intensa) i dos tipus de ruta, la ruta estàndard o la ruta profunda.

L’usuari pot establir en l’aplicació quin comportament tindrà el robot al passar sobre alfombres: elevar-les, evitar-les o simplement ignorar-les.

Altres funcions útils: identificar zones de la casa o habitacions, definir un tipus de neteja per a cada part de la casa, marcar rutes de neteja i neteja per zones, entre d’altres.

El resultat de les proves realitzades al producte posen de manifest que compleix amb el que promet en les especificacions.

Característiques tècniques

Dimensions: 35,3 x 35 x 9,65 cm Pes: 4,7 quilos

Navegació: doble càmera

Potència de succió: 2.500 pascals

Capacitat dipòsits sòlids: 470 ml

Capacitat de tanc d’aigua,:300 ml

Connectivitat: wifi

‘App’: sí

Programable: sí

Bateria: 5.200 mAh, 66 W

Notícies relacionades

Autonomia: fins a 180 minuts

Preu: 549 €