Secció recomanada per

LLANÇAMENTS

Samsung anuncia la disponibilitat del localitzador SmartTag

El dispositiu està dissenyat per trobar els objectes perduts a través Bluetooth o de Realitat Augmentada, amb SmartTag+

Samsung anuncia la disponibilitat del localitzador SmartTag
2
Es llegeix en minuts

Samsung ha anunciat la disponibilitat del dispositiu SmartTag, un localitzador Bluetooth d’objectes, que també incorporarà UWB per poder trobar-los a través de Realitat Augmentada. Segons un estudi d’IPSOS realitzat per a Samsung a Espanya, el 40% dels enquestats perd els seus objectes personals diàriament o cada setmana. De fet, l’objecte que es perd amb més assiduïtat són les claus (un 70%) i dels espanyols que perden coses, gairebé un 40% considera que aquestes pèrdues venen originades per un ritme de vida marcat per l’estrès. Gairebé un terç dels enquestats tarda de 6 a 15 minuts a trobar aquests objectes, tot i que un 70% dels enquestats realitza accions com pensar què ha fet anteriorment i seguir els seus passos, o bé demanar ajuda a les persones pròximes perquè col·laborin en la recerca (un 47%).

Serveis de localització

La companyia Samsung va presentar recentment el servei SmartThings Find per rastrejar i localitzar dispositius Galaxy compatibles, com ‘smartphones’, tauletes, smartwatches i auriculars, fins i tot quan estan desconnectats. Ara, la companyia està expandint la seva experiència de rastreig SmartThings Find a dispositius i objectes no connectats amb Galaxy SmartTag. Tots dos treballen coordinadament per realitzar un seguiment de les pertinences de les persones.

El dispositiu pot col·locar-se al costat de qualsevol objecte: claus, el collar d’una mascota, una maleta o motxilla, la cartera o el bolso, i fins i tot en una bicicleta o a l’interior del cotxe quan s’aparca en un lloc desconegut. SmartTag funciona actualment amb Bluetooth, i la seva bateria té una durada de 300 dies.

Activació i avantatges

El localitzador funciona amb l’aplicació SmartThings en diversos productes de la companyia. Pot passar que fins i tot si es desconnecta SmartTag, o queda fora de l’abast de Bluetooth, la xarxa Galaxy Find Network pot utilitzar dades escanejades prèviament per trobar-lo. Repassarà l’historial dels llocs registrats per SmartTag per poder localitzar-lo; fins i tot utilitzant altres dispositius Galaxy.

Quan Galaxy SmartTag es desconnecta durant 30 minuts, envia un senyal Bluetooth de Baixa Energia (BLE) perquè pugui ser detectat per altres dispositius Galaxy pròxims. Una vegada que aquest dispositiu reconeix el senyal, enviarà la informació de la ubicació pròxima a SmartThings Find perquè hi accedeixi. Totes les dades d’usuari estan encriptades i protegides, cosa que significa que tant la ubicació com la informació personal són segures, independentment de quan s’hagi perdut l’objecte o de quin dispositiu s’utilitzi per a la recerca.

Notícies relacionades

Per localitzar de nou aquest objecte perdut amb SmartTag, s’ha d’activar Notificar-me quan es trobi a la targeta del dispositiu del servei.

L’equip està disponible a un preu de 39,91 euros.