Secció recomanada per

AVUI A LA VENDA

LG inicia la comercialització del model Wing al nostre mercat

El dispositiu, amb una sorprenent pantalla giratòria, té un preu de 1.099 euros i com a promoció inclou el regal d'una tele de la marca durant el primer mes

És el primer del Proyecto Explorer, sèrie de productes innovadors de gamma alta. Destaca per la seva pantalla OLED giratòria, connectivitat 5G i funció Gimbal de gravació de vídeo

lg-wing-colores-1200x675

lg-wing-colores-1200x675

7
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És veure-ho i sorprendre’s. Tot i que ja se sap que LG és una marca capaç d’innovar i ho fa amb freqüència. És suficient recordar que ha sigut una de les primeres firmes en integrar els processadors més potents de Qualcomm (al LG G2), afegir dues pantalles amb el LG V10, incloure una càmera gran angular amb el LG G5, una carcassa que es recupera de rallades per si sola amb el LG G Flex, sumar controls de gestos en l’aire amb el LG G8.... En aquesta ocasió la novetat és Wing un smartphone amb pantalla giratòria amb què la firma coreana vol revitalitzar el mercat, introduint ’un concepte que desafia el creat fins ara’. Aquest nou mòbil es comercialitza a partir d’avui 1 de novembre per 1.099 euros i durant el primer mes la companyia ha anunciat una promoció amb la qual regala un televisor LG Smart TV de 49 polzades amb cada compra.

En paraules de Nacho Ángel, director comercial de la divisió de mòbils de LG Espanya: ’Aquest smartphone ofereix una cosa sense precedents, una aposta clara per la innovació i l’avantguarda, que permet millorar el dia a dia dels usuaris a través de la multitasca i disfrutar dels seus continguts favorits com mai’, la destacada estètica del model pretén cridar l’atenció, d’un consumidor que ‘cada vegada té menys incentius al mercat que li facin canviar de telèfon’, afegeix.

Aquest dispositiu és el primer del Proyecto Explorer, la nova línia estratègica de mòbils de la marca coreana que advoca per aconseguir aparells innovadors i avantguardistes, per canviar la manera d’entendre la tecnologia. A través de la seva doble pantalla OLED FullVision giratoria, Wing busca oferir una experiència en usabilitat única i immersiva.

Redefinició de la multitasca

L’equip de LG ha sigut pensat per redefinir alguns dels usos habituals del mòbil, entre ells, la multitasca. La seva segona pantalla maximitza qualsevol tipus d’experiència que requereixi estar fent dues coses alhora. Amb un gest de gir, l’usuari pot canviar al mode pantalla estesa i rotar la part frontal 90 graus, per revelar aquesta segona pantalla de 3,9 polzades, que permet treballar en dues aplicacions de manera simultània, com, per exemple, buscar alguna cosa a internet mentre veu una sèrie o es parla per WhatsApp; o interactuar directament amb la segona pantalla sense interrompre la reproducció d’un vídeo en la principal, entre altres possibilitats. En aquest sentit cal afirmar que fa possible dissenyar parelles predefinides d’aplicacions que s’utilitzin habitualment juntes per obrir-les simultàniament.

Aquest sorprenent tipus de pantalla estesa maximitza l’experiència 5G, potenciada també pel seu processador Qualcomm Snapdragon 765G 5G. A través d’ell, es pot obtenir un òptim rendiment amb intel·ligència artificial, connectivitat 5G ultraràpida i funcionalitats multicàmera avançades amb una notable durada de la bateria.

Cal destacar que LG ha dissenyat aquest smartphone pensant a augmentar la qualitat en el visionament de qualsevol tipus de contingut. Una de les funcionalitats que permet obtenir aquest resultat és la seva pantalla principal, un plafó P-OLED FullVision, de 6,8 polzades i ràtio de 20,5:9, que assegura una experiència de vídeo i joc excel·lent. Per part seva, la segona pantalla no només expandeix el visionament de la pantalla principal, sinó que també funciona com a agafador per mantenir la principal de forma horitzontal.

Funcions professionals

Al disposar d’una pantalla giratòria, l’equip permet integrar funcionalitats i característiques pròpies d’un model professional. Compta amb LG Creator’s Kit, una col·lecció de solucions d’imatge avançades amb control Timelapse, Bokeh de veu i gravació ASMR, així mateix els usuaris podran utilitzar la segona pantalla com una paleta d’edició mentre el vídeo o la fotografia s’està mostrant a la pantalla principal.

Funció Gimbal de gravació de vídeo

Un altre dels aspectes que fan d’aquest mòbil una cosa única al mercat és la seva estabilització Gimbal. L’ús és senzill: al rotar la pantalla principal, hi ha la possibilitat d’utilitzar la secundària com a mecanisme d’estabilitat per a fotos i vídeos en horitzontal (amb una sola mà), una cosa que amb un smartphone convencional és més complicada de realitzar. Wing ofereix altres funcionalitats que utilitzen els steadycam professionals del cine com, per exemple, una palanca de control al plafó inferior per controlar l’angle de gravació en directe i evitar tremolors en els vídeos a l’hora de rotar l’smartphone, a més d’un mode seguiment per a vídeos en moviment i un mode en primera persona per capturar moviments dinàmics.

Excel·lent sistema de càmeres

Compta amb tres càmeres posteriors de 64MP Ultra High Resolution, 12MP Ultra Wide Big Píxel i 13MP Ultra Wide. En el mode pantalla estesa és possible gravar en mode dual a través d’una càmera pop-up de 32MP, situada a la part superior i una de les posteriors alhora. El resultat d’aquesta gravació permet que es guardi en un o dos arxius, segons les necessitats de l’usuari, amb ràtio de 1:1 o 16:9.

Valors afegits

Aquest primer smartphone del Proyecto Explorer és un dispositiu amb un gruix de només 10,9 mm i un pes de 260 grams, encara incorporant una segona pantalla, que compta amb una bateria de llarga durada de 4000 mAh i amb càrrega ràpida. Un disseny ergonòmic i funcional que permet que sigui còmode en l’ús.

Pel que fa a resistència, compte amb certificació IP54 i certificació militar MIL-STD 810G, havent superat 9 categories de proves militars, incloent alta temperatura, impacte, pols, aigua, etc. La cara posterior de la pantalla principal està dissenyada per tenir una rotació suau i evitar frecs o esgarrapades a la segona pantalla.

Wing arriba al nostre país amb 5 anys de garantia, cosa que s’emmarca en l’aposta de LG per tecnologia duradora, que redunda en benefici directe sobre els usuaris i sobre el medi ambient.

Nacho Ángel, ha volgut destacar que: ’Aquest smartphone ofereix una cosa sense precedents, una aposta clara per la innovació i l’avantguarda, que permet millorar el dia a dia dels usuaris a través de la multitasca i disfrutar, dels seus continguts favorits com mai’.

Preu i disponibilitat

El terminal està disponible des d’avui 1 de novembre, al nostre mercat, a un preu de 1.099 euros i cal destacar la promoció de llançament, ja que amb la seva compra la marca regala un televisor intel·ligent de 49 polzades.

L’equip en ús

El LG Wing és una magnifica ocasió per descobrir coses noves sobre el que coneixem i com interactuem amb els mòbils. Al principi sorprèn, però al cap de poc temps d’utilitzar-lo es desvelen un munt de noves possibilitats del producte.

Un mecanisme lliscant, ben configurat, permet descobrir una pantalla secundària que és pràcticament la meitat de l’altra i que afavoreix de manera inèdita la multitasca.

Un important avantatge és que la part inferior pot servir com un agafador per fer fotos i gravar vídeo de manera més senzilla. Destacar els bons resultats de l’estabilitzador Gimbal a l’hora de gravar vídeo i fer fotos.

El Wing és una aposta valenta de LG, que cal considerar en totes les seves importants innovacions.

Característiques tècniques

Processador: Qualcomm Snapdragon 765G 5G Mobile Platform integrat amb Snapdragon X52 5G Modem-RF System

Pantalla principal: 6.8» 20.5:9 FHD+ P-OLED FullVision (2,460 x 1,080 / 395ppi)

Pantalla secundària: 3.9» 1.15:1 G-OLED (1,240 x 1,080 / 419ppi)

Memòria: 8GB RAM / 128GB ROM / microSD (fins a 2TB)

Càmeres Posteriors: Ultra High Resolution (64MP Principal (F1.8 / 78°/ 0.8µm) / 13MP Gran Angular (F1.9 / 117° / 1.0µm) / 12MP Gran AngularBig Píxel (F2.2 / 120° / 1.4µm)

Frontal: 32MP Estàndard E (F1.9 / 79.6° / 0.8µm)

Bateria: 4,000mAh

Sistema operatiu: Android 10.0 (Q OS)

Tamany: 169.5 x 74.5 x 10.9 mm

Pes: 260G

Xarxa: 3G / 4G LTE-A / 5G (Servei 5G subjecte a la disponibilitat de l’operador de telefonia corresponent).

Connectivitat: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.1 / NFC / USB Type-C (USB 3.1 Gen 1 Compatible)

Colors: Aurora Gray / Illusion Sky

Notícies relacionades

Altres: Gimbal Motion / Càmera pop-up frontal / Estabilizador Hexa Motion / LG Creator’s Kit / LG Pay / Dual Recording / Estabilitzador de negre / LG 3D Sound Engine / AI CAM / Q Lens / Google Lens / Google Assistant / Sensor d’empremta integrat / Resistència a aigua i pols IP54 / Tecnologia Qualcomm Quick Charge 4.0+ / Càrrega sense fil / MIL-STD 810G

Resultats en la divisió de mòbils

Coincidint amb el llançament del nou mòbil s’ha conegut que LG Mobile Communications Company va generar 1,52 bilions de wones (1.280 milions de dòlars) en vendes durant el tercer trimestre, pràcticament sense canvis respecte a l’any passat, i un 16,5% més que en el trimestre anterior. Les pèrdues operatives del tercer trimestre es van reduir respecte a l’any anterior a 148.400 milions de wones (124,9 milions de dòlars) degut en gran part a l’augment de l’eficiència a la producció, l’estalvi de costos per l’augment de la fabricació de disseny original (ODM) i a una demanda més gran de terminals a nivell mundial. L’empresa té previst reforçar la seva línia de producció en massa a Amèrica, mentre continua millorant l’eficiència operativa.

Temes:

Mòbils +Digital