Secció recomanada per

TECNOLOGIA QUE AJUDA

Així és el purificador d'aire Space de HTW que elimina fins el 99,95% de contaminants

El producte és un desenvolupament de Gia Group i es caracteritza per integrar la llum ultraviolada capaç de destruir l'ADN de virus i deixar-los inactius

Segons responsables de la marca es tracta d'un equip que ajuda a casa i en els petits negocis a millorar de manera eficient la qualitat de l'aire

htw purificador-space

htw purificador-space

5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz

En aquesta situació de pandèmia i quan tantes coses es desconeixen de l’enemic invisible que ens ataca i que està trastocant la nostra forma de vida, tots els ajuts són bons per millorar la salubritat dels entorns en què ens movem. En aquest context, la companyia espanyola Gia Group, amb seu a Barcelona, comercialitza una gamma de purificadors d’aire que, tot i que tenen l’aparença de novetats, en realitat són fruit d’una llarga experiència en el tractament de la qualitat de l’aire.

Segons l’opinió de Francisco Sanz, CEO de GIA Group «no només l’aire del carrer està ple de contaminants, l’interior, també. Especialment en el context actual, en què una gran part de les persones estan passant fins un 90% del seu temps a casa».

La idea darrere del producte

La gamma de purificadors d’aire HTW amb UV, entre la qual s’inclou la més recent novetat de la firma, el model Space (vegeu vídeo), analitzen l’ambient i identifiquen la qualitat de l’aire per mostrar els resultats mitjançant un indicador de llum. En funció del color, l’usuari pot comprovar de manera ràpida si la qualitat de l’aire és excel·lent, bona, normal o dolenta.

El purificador inclou diferents sistemes i tecnologies capaços, una vegada detectat si l’ambient està enrarit, de millorar de manera eficient les seves condicions.

Una qüestió d’interès en el moment actual és que l’aparell inclou llum ultraviolada, que, segons Sanz: «Destrueix l’ADN dels virus, els mata i els deixa inactius. S’eliminen també les partícules contaminants, al·lergògens i les pudors fent de l’aire que es respira a casa o en qualsevol ambient interior, un aire més saludable».

Així treballa el purificador Space

Sistema de filtres.

Space té la particularitat de netejar i desinfectar l’aire interior, per a això inclou un prefiltre que reté les partícules més grans com pèl animal, cutícules i pols; un filtre Hepa13 que absorbeix partícules de fins a 0,3 μm com pol·len o al·lergògens; un filtre de carbó actiu que elimina pudors i fum de tabac, i, finalment, la llum UV, que, segons les proves realitzades per la firma al seu laboratori, elimina virus i bacteris.

Un valor afegit d’aquesta sèrie és que disposa de connectivitat wifi per a control a distància mitjançant una aplicació mòbil que permet –entre altres avantatges– connectar-la abans d’arribar a casa per trobar un ambient saludable a la nostra arribada.

Aquest model en concret pot arribar a cobrir superfícies de fins a 61 m2, per a espais menors hi ha solucions: la sèrie Clean cobreix fins a 27 m2, mentre que la sèrie Cube i Dust Cube cobreixen fins a 15 m2. Space té un nivell de soroll de 21 dB i cal destacar que la Serie Clean inclou generador d’ions negatiu, i té un nivell de soroll de 30 dB.

Necessitats personals i gamma disponible

La gamma de purificadors de HTW es compon de 4 sèries: Space, Cube, Dust Cube i Clean. A excepció del purificador Clean, tots compten amb llum ultraviolada, la tecnologia que, segons les dades disponibles actualment, podria actuar de manera positiva en l’eliminació virus i bacteris.

Francisco Sanz ha assenyalat que «com a referents en el sector, ens hem d’adaptar a les noves circumstàncies i oferir solucions que vetllin pel confort, el benestar i la satisfacció de l’usuari. Des de la companyia estem llançant novetats i solucions per a la purificació de l’aire i així garantir un entorn més saludable a les persones».

Beneficis

Les proves realitzades al producte en ús permeten concloure que l’oxigenació del cos, una respiració sana i millores en el descans són alguns dels beneficis que aporten aquest tipus d’aparells. Creen un ambient més agradable, ja que eliminen les olors i també milloren el confort, sobretot, a les persones que pateixen problemes respiratoris i al·lèrgics.

Per a una optimització més gran del funcionament, el purificador avisa quan toca un canvi de filtre.

Característiques

Serie Space

Llum ultraviolada contra virus i bacteris

Analitza i indica la qualitat de l’aire

Wifi inclòs

21dB de soroll

Optimitzat per a superfícies fins a 61 metres quadrats

Serie Cube

Llum ultraviolada contra virus i bacteris

Analitza i indica la qualitat de l’aire

21dB de soroll

Superfícies fins a 15 metres quadrats

Serie Dust Cube

Llum ultraviolada contra virus i bacteris

21dB de soroll

Superfícies fins a 15 metres quadrats

Serie Clean

Generador d’ions negatius

30dB de soroll

Superfícies fins a 27 metres quadrats

Increment del confort

El producte en ús. Valors detectats

Millora la qualitat de l’aire per l’acció coordinada de diversos filtres i gràcies a la llum ultraviolada s’eliminen partícules contaminants, pol·len, al·lergògens i fum. Eficàcia de fins un 99,95%.

Compta amb un sistema intel·ligent que analitza l’ambient i detecta la qualitat de l’aire a través dels indicadors lluminosos: blau per a l’aire excel·lent, verd per a l’aire bo, lila per a l’aire normal i vermell per a l’aire molt contaminat.

Treballa amb seguretat, ja que inclou fins a quatre nivells de filtració que es coordinen en la millora de l’ambient interior.

Oxigena el cos, millora la respiració i facilita el descans nocturn, a més disminueix els símptomes d’al·lèrgies i afeccions asmàtiques.

A l’executar el mode Turbo, el generador d’ions negatius s’inicia automàticament per eliminar olors, pols, fum i partícules de pol·len en menys temps.

El producte incorpora diferents elements de seguretat, per minimitzar riscos en el seu funcionament.

Sostenibilitat

HTW compleix, segons informen els seus responsables, amb les exigències de la legislació internacional i europea i en concret amb la nova ErP (‘energy related products’) de la Comissió Europea, que estableix els requisits mínims d’eficiència energètica, emissions de NOx i de nivells de soroll, i té com a objectiu la reducció d’emissions de CO2.

El producte en anàlisi, el model Space, segons consta en la documentació tècnica facilitada, s’ajusta a les exigències de reducció del consum de recursos naturals i al respecte pel medi ambient.

L’empresa darrere de la màquina

Notícies relacionades

HTW són les sigles de High Technology World (‘món altament tecnològic’), que reflecteixen l’objectiu de l’empresa de crear productes que donen solucions als problemes del consumidor.

Fundada l’any 2010, Gia Group, a la qual s’integra HTW, és una companyia espanyola amb presència en l’àmbit mundial, especialista en climatització i ACS per a qualsevol tipus d’espai amb productes i solucions eficients. Té la seu central a Montmeló (Barcelona) i opera a més de 35 països, amb delegació pròpia a França, Portugal i Itàlia. El grup està format per més de 100 professionals i va facturar 44 milions d’euros el 2019.