Secció recomanada per

A FONS

Robot aspirador Roborock S6 MaxV, amb navegació làser i càmera estèreo

Aquest electrodomèstic intel·ligent integra la tecnologia Reactive AI per evitar obstacles amb precisió

Destaca per integrar un processador de Qualcomm, que proporciona bons resultats en rendiment i connectivitat

roborock-s6-maxv-4

roborock-s6-maxv-4

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Millorar no sempre és fàcil i destacar resulta complicat en un mercat amb una competitivitat tan alta, però de vegades hi ha novetats capaces de sorprendre. És el cas de la firma Roborock, que, recentment, ha incorporat un nou model de robot a la seva gamma premium S-Series. El dispositiu d’aspiració és l’S6 MaxV,que es caracteritza per portar una càmera estèreo (o dual), un component que, juntament amb la tecnologia Reactive AI, permet evitar obstacles amb precisió. Una altra de les novetats d’aquest dispositiu és el seu processador Qualcomm APQ8053, que proporciona òptim rendiment pel que fa a connectivitat i funcions d’intel·ligència artificial.

Així treballa el Roborock S6 MaxV

Per reconèixer i esquivar obstacles, aquest nou equip d’aspiració compta amb dues peces claus: la càmera estèreo i la tecnologia Reactive AI. Funcionen en col·laboració perfecta, i així ho posen de manifest les proves realitzades a l’aparell en un entorn de neteja real. D’una banda, la càmera dual frontal captura imatges detallades de fins a 30 fotogrames per segon, per generar un processament d’imatge que fa possible que el robot reconegui i eviti els objectes. Integra un mode infraroig per a les zones més fosques i un camp de visió de 120°. Això es combina amb la tecnologia Reactive AI, que utilitza xarxes neuronals convolucionals gestionades pel processador Qualcomm APQ8053 i que han sigut prèviament entrenades amb desenes de milers d’imatges, perquè el robot sàpiga distingir un obstacle i poder seguir cap endavant o simplement evitar-lo. Els resultats són bons, molt bons.

En definitiva, la integració de ReactiveAI amb la tecnologia làser permet estimar la mida i la localització d’obstacles, així com la manera més adequada de netejar al seu voltant.

Potència augmentada

El robot compta amb 2.500 pascals d’aspiració, un 25% més que l’anterior model de la marca, l’S6, aquesta capacitat li permet recollir la brutícia més fina de terres durs i gestiona millor la succió d’alfombres.

Autonomia

Integra una bateria de 5.200 mAh i durada extrallarga, per això és possible utilitzar-lo durant aproximadament unes tres hores en mode silenciós. Atès que compta amb el sistema Smart Top-Up, el robot es recarrega fins que pugui completar una fase completa de neteja quan és necessari. Per exemple, si li falta per netejar un 25% de la casa i el robot estima que pot fer-ho amb un 30% de bateria, tornarà a la base de càrrega i es carregarà fins al 30% per, a continuació, tornar al lloc en què es va quedar, per finalitzar el procés.

En definitiva, amb aquesta bateria, l’equip és capaç d’aspirar fins a 300 metres quadrats i de fregar fins a 250 metres quadrats.

Programació

Es tracta d’un aparell realment intel·ligent, compta amb mapes multinivell, i cada planta de casa pot tenir la seva pròpia configuració d’aspiració. Tant de zones no-go, on no aspirar, com de no-mop, on no fregar. Està preparat per dividir automàticament el pis en habitacions, per optimitzar els resultats de neteja.

Valors afegits

Càmera dual.

L’S6 MaxV reconeix nombrosos objectes, com cables elèctrics, sabatilles o joguines que estan sobre el terra, i fins i tot excrements de mascotes, perquè donar-los el tractament més adequat durant el cicle de neteja.

Per mitjà d’una càmera dual, el dispositiu no només localitza els obstacles al seu camí, també estima amb precisió la seva ubicació i mida, i recalcula la ruta al seu voltant.  El seu sistema infraroig pot veure en la foscor, la navegació a la llar és ràpida i eficient, de dia o de nit.

El sistema multinivell permet configurar fins a deu zones prohibides per cada planta i configurar el tipus de neteja segons l’estança, de manera que se li pot demanar que aspiri a totes les zones, però que no fregui en una habitació si allà hi ha una alfombra, per exemple. També es pot programar perquè netegi els espais de la llar en l’ordre que l’usuari desitgi i amb una potència determinada.

El filtre és un EPA E11 rentable, que captura el 95% dels contaminants de la casa.

Preu

L’equip ja està disponible al mercat europeu (també en el nostre) a un preu recomanat de 649 euros.

Característiques tècniques

DIMENSIONS: 35,3 x 35 x 9,65 cm

PES: 3,7 quilos

NAVEGACIÓ: Doble càmera

POTÈNCIA DE SUCCIÓ: 2.500 pascals

CAPACITAT DIPÒSIT SÒLIDS: 460 ml

CAPACITAT TANC AIGUA: 297 ml

CONNECTIVITAT: wifi

APP: Sí

PROGRAMABLE: Sí

BATERIA: 5.200 mAh, 66 W

Notícies relacionades

AUTONOMIA: fins a 180 minuts

PREU: 649 euros