Secció recomanada per

NOMENAMENTS

Sherpa.ai incorpora Celestino García, exdirectiu de Samsung

Amb aquesta incorporació, la firma completa un prestigiós equip internacional que busca el desenvolupament de nous serveis d'intel·ligència artificial

captura-de-pantalla-2020-05-28-a-las-85204

captura-de-pantalla-2020-05-28-a-las-85204

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia Sherpa.ai, empresa basca de serveis d’intel·ligència artificial amb seu a Erandio (Bilbao), acaba d’anunciar la incorporació al seu equip de Celestino García, exvicepresident corporatiu de Samsung Espanya i Portugal per impulsar la seva estratègia de creixement i expansió.

Segons explica Xabi Uribe-Etxebarria, fundador i CEO de Sherpa.ai, «la incorporació de Celestino García suposa fer un pas de gegant per a la nostra companyia de cara als pròxims anys. Celestino és un dels directius més destacats i amb més experiència en el sector i estic segur que la seva incorporació suposarà un gran impuls per a Sherpa.ai».

García es converteix així en una altra de les personalitats que Sherpa.ai ha sumat al seu equip en els últims mesos. El juliol de 2019 hi va incorporar Tom Gruber, cofundador i exdirector de tecnologia de Siri, i el març d’aquest mateix any va presentar Joanna Hoffman, la que va ser artífex de l’èxit del Macintosh d’Apple.

Celestino García ocuparà el càrrec de vicepresident de desenvolupament de negoci de la companyia i dirigirà, entre d’altres, l’enfocament i execució dels pròxims llançaments de la firma basca.

«Estic molt orgullós de formar part d’una de les empreses més prometedores en tecnologia a nivell mundial. La intel·ligència artificial ja és fonamental en les nostres vides, però cada vegada ho serà més, i també s’entreveu com a clau per al futur desenvolupament econòmic», afirma Celestino.

Desenvolupaments

Notícies relacionades

Durant el brot de Covid-19 ha desenvolupat una plataforma que ha utilitzat el servei basc de salut i que, entre altres coses, és capaç de predir les necessitats futures de les unitats de cures intensives (ucis). Aquest desenvolupament permet descobrir per territori el nombre d’ucis necessàries dels següents set dies, de manera que s’ajuda les autoritats sanitàries a preparar els recursos necessaris en cada moment amb gran exactitud.

Aquesta eina també és capaç de reconèixer patrons i tendències del virus, a més d’identificar dades de vital importància per als serveis sanitaris, com ara tendències d’infectats i futurs focus, entre altres funcionalitats. La plataforma utilitza algoritmes de Machine Learning per a les prediccions.

Temes:

+Digital